Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Silvestrovské pohoštění podle Šťastných žen

Silvestrovské pohoštění podle Šťastných žen

Už zítra budeme slavit poslední den v roce a určitě přemýšlíte, jaké pohoštění nachystáte. Pokusíme se vám tuto teoretickou přípravu usnadnit. Sáhli jsme do našeho redakčního archivu a připravili pár receptů, které se vám právě při přípravě slavnostního pohoštění mohou hodit.

 

Uheráková pomazánkauherakova pomazanka

Potřebujete: 10 dkg uherského salámu, případně můžete použít i jiný trvanlivý salám, 20 dkg pomazánkového másla bez příchutě, 10 dkg měkkého smetanového sýra, 2 vejce natvrdo, pažitku a sůl podle chuti

Postup: Salám a vajce vejce nakrájíme na drobné kousky, přidáme máslo, sýr, pažitku, sůl a pořádně promícháme. Pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme paprikou, okurkou, rajčetem apod.

 

Sardelová pastasardelova pasta

Potřebujete: 100 g ančoviček v oleji, 2 stroužky česneku, provensálské koření, 200 ml olivového oleje extra panenského, 1 kávová lžička vinného octa, pepř z mlýnku

Postup: Ančovičky vyjmeme z oleje a dáme do vyšší nádoby (k mixování). Česnek nakrájíme na 2-3 menší kousky. Přidáme k ančovičkám spolu s vinným octem, pepřem z mlýnku, olivovým olejem a provensálským kořením. Rozmixujeme na hladkou pastu. Mažeme v tenké vrstvě na plátky bagety/toastového chleba ogrilované na sucho, s knackebrotem nebo jako omáčku k syrové, očištěné zelenině, vařenému vajíčku, apod.

Tip:

* pokud chceme zmírnit sílu česneku, krátce jej povaříme (blanšírujeme).

* vinný ocet můžeme nahradit šťávou z citronu

 

Zelený ďábelzeleny dabel

Potřebujete: 20 dkg sýru Niva,12,5 dkg tvarohu, jogurt bílý, česnek, chilli koření.

Postup: Nastrouhaný sýr smícháme s tvarohem a vyšleháme s trochou jogurtu, utřeným česnekem a chilli kořením podle chuti.

 

 

 

Jednohubky se sleděmjednohubky se sleděm

Potřebujete: plátkovaný sýr eidam (nebo blok sýra nakrájený na tenčí plátky), nakládané cibulky, uzený filet ze sledě

Postup: plátkovaný sýr nakrájíme na čtverečky velké tak, abychom na ně umístili cibulku ovinutou proužkem ze sledě. Filet ze sledě nakrájíme na tenké proužky. Cibulky necháme okapat. Na plátek sýra položíme proužek filetu ze sledě a zavineme do kroužku, do jeho středu položíme cibulku.

 

Pražené mandle z mikrovlnkymandle

Potřebujete: 200 g neloupaných mandlí, 4 lžíce hnědého cukru, 2,5 lžíce vody, 1 lžička skořice

Postup: Do nádoby určené pro vaření v mikrovlnce vložíme cukr, skořici a vodu a necháme v mikrovlnce 1 minutu rozpustit při 600 W. Poté přidáme mandle, protřepeme a dáme na dvě minuty do mikrovlnky. Vytáhneme, protřepeme a opět dáme na dvě minuty do mikrovlnky. Vytáhneme, znovu protřepeme a necháme vychladnout na pečicím papíře.

Tip: Místo 2,5 lžíce vody použijte jen 1,5 lžíce vody a 1 lžíci amaretta. Místo skořice lze použít vanilku.

 

Plesnivé jednohubkyplesnivé jednohubky

Potřebujete: pravý rokfór (případně sýr typu bleu nebo českou nivu), máslo, mletý pepř, kajenský pepř, polévkovou lžíci koňaku, olivy, strouhanku 

Postup: Smíchejte ve stejném poměru plísňový sýr a máslo, lehce opepřete a ještě přidejte špetku kajenského pepře. Pro pikantní chuť a vůni přidejte na 10 dkg směsi 1 polévkovou lžíci koňaku. Ze vzniklé hmoty vytvarujte kuličky, obalte ve směsi strouhanky a sladké papriky. Napichujte na párátko zdobené olivou.

Redakce


30.12.2011   Rubrika:   |   Komentářů 16   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,4/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Silvestrovské pohoštění podle Šťastných žen

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
dadka
dadka - 31.12.2011 10:36

Santé: 9.20
Když je nás více, tak na večer a tatarák po půlnoci. Když jsme sami dva, tak stačí pár chlebíčků a cukroví....

 
Lenah
Lenah - 30.12.2011 22:20

Právě jsem domíchala bramborový salát k zítřejšímu obědu - pro změnu s křenem a jablky, k tomu klasické řízečky, na večer udělám chlebíčky se šunkou a domácím pařížským salátem, jednohubky s česnekovou pomazánkou a mandarinkami, a taky mám pomazánku z mrkve, celeru a strouhaného sýru - na to dám olivy. Dneska jsem si mákla - pekla jsem i bagety a rohlíky. Tak ať se nám ten Silvestr všem vydaří!!! smajlik - 93

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.12.2011 17:30

Tak unás ovar, vyhrál nad tatarákem, česnekové a nivové jednohubky, slaní šneci a domácí slané tyčinky a samozřejmě šáňo.smajlik - 38 Všem krásný a vydařený nový rok

 
kubikm
kubikm - 30.12.2011 14:20

u nás bude koleno a o půlnoci čočkajda, aby byly prašukle, snad tentokrát to zabere - --

 
Anahir
Anahir - 30.12.2011 12:15

Viv :o): A dobrý je i tenhle:
kuřecí maso jak jsem psala dole
drobně nakrájet ředkvičky, rajčátka, papriku, porek
přidat uvařené drobné těstoviny (např. drobná kolínka)
všech surovin tak akorát
spojím tatarkou, můžeš i majonézou, dosolím, dopeřím. Nechám odležet v ledničce. V horkém létě k obědu je to supr. Tenhle salát měl všude úspěch, nikdy si nikdo nestěžoval, každý, chtěl recept a každý si přidal.
Maso se v tomhle salátu dá nahradit, dobrými kuřecími párečky na kolečka.
smajlik - 31

 
Anahir
Anahir - 30.12.2011 12:07

Viv :o): Ale jasansmajlik - 75Jen musím upozornit, že ne každý má rád spojení masa a ovoce, takže to nosím tam, kde vím, že je někdo, kdo to má rád.
Množství surovin je od oka.
3 velká kuřecí prsa jen osolím, lehce opepřím a opeču. Vychladím.
Lze nahradit půlkou gril. kuřete - obrat a nakrájet na kousky - také je to
dobré
1 větší plechovka kompot. ananasu - nakrájet na kousky (šťávu nedávat do
salátu)
1 malá plechovka kukuřice
Spojit majonézou - ale já mám ráda tatarku Helmans, přijde mi, že dodá více chuti, takže já osobně spojuju tatarkou. Spojuju jen malým množstvím, nesmí to plavat. Opravdu jen spojit.
Podle chuti dosolit a opeřit. Nechat odležet v ledničce.

S čerstvým ananasem jsem to nikdy nezkoušela, já ho nemůžu, je mi něm hrozně zle.

 
Viv :o)
Viv :o) - 30.12.2011 11:34

Anahir: ten kureci salat me zajima, byl by recept, prosim? smajlik - 61

 
Viv :o)
Viv :o) - 30.12.2011 11:32

Jarni chlebicky (na veku kolcka vajicek, zalit omackou z majolky, kecupu a cerveneho vina, posypane pazitkou nebo mladou cibulkou), sloni zradlo (salamova pomaz), cesnekova pomazanka. No a pak losos, bagetky a zelenina. A CHLAST smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.12.2011 11:20

u nás jen Cholagol a Endiaron .....smajlik - 26

 
Anahir
Anahir - 30.12.2011 10:19

U nás klasika - šunkové chlebíčky, pak s česnekovou pomazánkou. Když máme návštěvu dělávám k tomu špízkového ježka. Když jdeme na návštěvu přinášíme kuřecí salát s ananasem a kukuřicí, bagetky a na talíři pár chlebíčků.

Linda: Dánové by nejedli chlebíčky? Nechutnají jim? Nebo je to prostě, že jsou zvyklí jíst něco jiného?

 
Santé
Santé - 30.12.2011 9:20

dadka: to máš jenom na večer, nebo na celý den? smajlik - 6 u nás večer nějaké jednohubky, ovocný salát a cukroví smajlik - 26

 
denda04
denda04 - 30.12.2011 9:19

u nás jednohubky , česnekové a s čabajkou pak obložené talířky ,sýry , papriky 2barev a samo slané brambůrky ,tyčky sladké no co kdo chce smajlik - 58smajlik - 58smajlik - 58

 
denda04
denda04 - 30.12.2011 9:13

evropka: uherák taky můžu a čabajky smajlik - 68smajlik - 57

 
Linda
Linda - 30.12.2011 9:13

Dala bych si chlebicky, ale mám smulu. Nikoho bych neuctila a patlat se s nima sama pro sebe jsem liná (i veku bych musela pect).
U nás bude hovezi pecene na grilu, whisky omácka, hranolky a nejaká zelenina. A pár sacku chipsu na vecer.

 
evropka
evropka - 30.12.2011 6:54

na silvestra dělám naše osvědčené chlebíčky a jen holky u nás na auditku vědí kolik nohavic už od 24 jsem vyrobilasmajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72¨co je ale základem je pravý uherák,nic nenahradí tu chuť...

 
dadka
dadka - 30.12.2011 1:19

Na Silvestra dělám klasické chlebíčky se šunkou, pro sebe pár chlebíčků s kaviárem as lososem, jednohubky, tatarský biftek a studené mísy ze šunky, rostbífu, sekané, uzeného jazyka a různých sýrů. K tomu okurky, nakládané cibulky a tři barvy papriky.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77231.
    Archiv anket.