Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tipy na polévkové zavářky

Tipy na polévkové zavářky

 

Několik tipů na polévkové zavářky, kterými si můžete ozvláštnit váš jídelníček.

 

Osmažené burisony

Potřebujete: 4 lžíce burisonů, 1 lžičku másla

Postup: Na rozpuštěném másle osmažte burisony (stále míchejte). Hotové burisony dejte na zvláštní talířek a do polévky je přidávejte až při konzumaci, aby se příliš nerozmáčely.

 

Zbytkové knedlíčky (když vám zbyde kousek masa)

Potřebujete: 1 šálek mletého vařeného masa, 1 lžičku másla, 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce mléka, zelenou petrželku

Postup: Rozměklé máslo utřete se žloutkem, přidejte mleté maso, sníh z bílků a všechny ostatní ingrdience. Osolte a dobře promíchejte. Lžičkou vykrajujte malé knedlíčky a vkládejte je do vroucí polévky, vařte asi 10 minut.

 

Klasika - Kapání

Potřebujete: 1 vejce, asi 1,5 lžíci hrubé mouky, sůl

Postup: V hrnečku rozšlehejte vejce se solí, přidejte hrubou mouku a vymíchejte řidší těsto. Přes vidličku je rozlévejte po celém povrchu vařící polévky a vařte asi 5 minut.

 

Houskové knedlíčky

Potřebujete: 1 lžičku másla, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce mléka, zelenou petrželku, sůl

Postup: Rozmíchejte rozměklé máslo, vejce, mléko, strouhanku a jemně nasekanou petrželku, osolte a vytvořte tužší těsto. Lžičkou vykrajujte noky a ve vroucí polévce je vařte asi 10 minut.

 

 

Lenka Moučková


21.2.2012   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy na polévkové zavářky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Piafka
Piafka - 21.2.2012 22:05

Zbožňuju kvasnicové, ale neumím je dělat. Máte někdo opravdu osvědčený, poctivý recept?

 
kubikm
kubikm - 21.2.2012 17:35

já taky vždy viděla fritátové nudle

tak jsem hodila do googlu a hele...možní dobré jídlo

http://www.worldonmyplate.com/cz_CZ/recipe.php?id=3240

 
Lissie
Lissie - 21.2.2012 16:05

mam-ča: smajlik - 47 Díky moc za tip, to by mě nikdy nenapadlo.
Já v polévce docela nerada kapání a různé pdobné nočky, ale např. celestýnské nudle nebo obyčejné tenoučké, játrové knedlíčky nebo kroupy, to mám moc ráda.
Já tedy dělávám takovou ostudnou rychlovku, když mi zbyde část vejce z potírání buchet. Pokud máme buchtový oběd, tak k nim dělám polévku a když je to vývar, tak ten zbytek vajíčka využiju na takovou mega rychlou omeletku bez veškerého nádobí. Hlavně pak nic nevyhodím, to já nerada. To rozšlehané vajíčko v té samé misce, co je, smíchám s přiměřeně mouky, aby vzniklo těstíčko. Pak dochutím libovolným kořením a bylinkami. Dám do mirkovlnky a umikrovním z toho malou silnější omeletku. Pak nechám lehce prostydnout a nakrájím na proužky do vývaru nebo do jiné polévky, kde se hodí.

 
evropka
evropka - 21.2.2012 15:20

Kadla: orinka: uzená s kroupama mlask

 
orinka
orinka - 21.2.2012 15:15

Kadla: všecko mi v polívce chutná- pohanka, kroupy...smajlik - 57

 
Kadla
Kadla - 21.2.2012 14:27

orinka: Já v polévce miluju i kroupy..

 
orinka
orinka - 21.2.2012 14:14

A to nejlepší nakonec: do polévky se dá zbylá uvařená rýže!!!! Bezpracné a rychlésmajlik - 33

 
orinka
orinka - 21.2.2012 14:14

Kadla: nevím, jestli správně, ale žloutky s trochou tuku, ušlehaný sníh, strouhanka nebo dětská krupička, sůl, sekaná petržel a buď to osmažíš po obou stranách na pánvi jako amoletu nebo to uděláš v troubě v pekáčku. Tak to dělám já, ale nejsem si jista, jestli by mě mistr kuchař nesprdnul.smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 21.2.2012 13:39

Děvčata a nevíte některá, jak se správně dělá svítek?

 
dadka
dadka - 21.2.2012 13:13

Jsme polívkoví, zavářky různého typu máme rádi. Nudle, nočky,celestýnské nudle..Dívala jsem se na Prostřeno a tam dělala paní vaječné knedlíčky, místo jater tam dala vaječinu, jinak postup stejný jako u játrových knedlíčků.Vypadalo to dobře. Nejvíce mám ale ráda drožďové a houbové knedlíčky.

 
monja
monja - 21.2.2012 12:57

orinka: smajlik - 66 smajlik - 64nee, myslím, že úplně správně jsou fritátové, ( není tu někde talenka? ta by to určo věděla, jako češtinářka smajlik - 60 ) ale v Takové normální rodince říkala paní Medřická frigátní a od tý doby jsou holt frigátní smajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 21.2.2012 9:56

Jsme polívkoví,takže si dělám jak nudle tak i celestýnské a na játrové knedl.do zásoby,dvoje poslední jmenované do mrazákusmajlik - 5

 
Světlonoska
Světlonoska - 21.2.2012 9:54

smajlik - 94Celestýnské nudle jsou také výbornésmajlik - 64

 
Světlonoska
Světlonoska - 21.2.2012 9:53

Možností je mnohem vícsmajlik - 77droždové knedlíčky-u nás velmi oblíbené,strouhání,zastřená vejce atdsmajlik - 94

 
mam-ča
mam-ča - 21.2.2012 9:35

orinka: To jsem ráda, že můžu zkušeným kuchařkám taky něco doporučit. Já žiju v poklusu, tak "rychlovky" jsou moje záchrana.

 
orinka
orinka - 21.2.2012 9:14

mam-ča: ó, to vyzkouším to neznám. Já znám jenom ty z játrovky, nejlepší je z tzv. játrové cihly, z toho jsou vynikající.

 
mam-ča
mam-ča - 21.2.2012 9:11

Doporučím taky jednu rychlovku : půl metru vinné (nebo podobné bílé) klobásy. Do vroucího vývaru vytlačujeme ze střívka kousky. Rovnou se tak tvoří stejně velké knedlíčky. Za pár minut je to hotové a chutná to dobře.

 
orinka
orinka - 21.2.2012 9:10

ty noky napřed vázly a teď jich máte hromadu, administrátor prý byl o chybě informovánsmajlik - 14

 
orinka
orinka - 21.2.2012 9:08

U nás jsou oblíbené krupičné noky. Do hrnku rozklepnout vajíčko (nebo dvě, když je polévky velký hrnec), lžička oleje a tolik dětské krupičky, aby se vymíchala hustá kaše. Nechá se odpočinout. Pak se lžičkou s dlouhým držadlem vykrajují noky a zavářejí do polévky. Nabudou. Jsou jemné a měkké. Jediné, na co dávat pozor, aby ta kaše byla hustší, ale ne příliš, musí tím jít míchat vidličkou bez většího odporu.

 
orinka
orinka - 21.2.2012 8:59

U nás jsou oblíbené krupičné noky. Do hrnku rozklepnout vajíčko (nebo dvě, když je polévky velký hrnec), lžička oleje a tolik dětské krupičky, aby se vymíchala hustá kaše. Nechá se odpočinout. Pak se lžičkou s dlouhým držadlem vykrajují noky a zavářejí do polévky. Nabudou. Jsou jemné a měkké. Jediné, na co dávat pozor, aby ta kaše byla hustší, ale ne příliš, musí tím jít míchat vidličkou bez většího odporu.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77210.
    Archiv anket.