Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lososová smetanová omáčka

Lososová smetanová omáčka

Potřebujete:

  • 250 ml smetany na vaření 12 %
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 250 g uzeného lososa
  • 2 lžíce posekaného kopru
  • Sůl a pepř

 

Postup: Smetanu uvedeme pomalu do varu a asi 10 minut povaříme. Ztlumíme plamen na minimum a za stálého míchání přidáme citronovou šťávu a okapaný pepř. Lososa nakrájíme na jemné nudličky a ohřejeme v omáčce. Přisypeme kopr, osolíme a opepříme. Omáčku můžeme použít na krevety, kuřecí maso nebo těstoviny.

Lenka Moučková


12.6.2012   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Lososová smetanová omáčka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
loupák
loupák - 12.6.2012 14:17

IVUSKA 56:smajlik - 47já četla jen pepřsmajlik - 68...bude to určitě rychlí a dobrý a lososa můžu na všechny způsobysmajlik - 58

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 12.6.2012 13:57

loupák: do koprovky se ale nedává nakládanej pepř, tam je to myslím založený právě na kombinaci těch chutí, určitě to zkusím, uzenýho lososa miluju a kupuju si ho jako laskominu jako někdo čokoládu. V Ikee je na něj k dostání hořčicovo koprový dresing a to je lahoda.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 12.6.2012 13:54

loupák: tak u nás taky nikdo moc nestojí o koprovku, ale jak píše monja s novými brambůrkami a ztrácenými vejci, když je žloutek ještě měkej, no mám plnou pusu a slintám si do klábosnice. dejte pokojsmajlik - 36

 
loupák
loupák - 12.6.2012 13:01

smajlik - 75taky dělám s vejcetem a bramboramasmajlik - 60u nás v rodině koprovku a cokoliv s koprem jim jenom já a moje mamča,tak si jí občas uděláme na vzdory všemsmajlik - 42smajlik - 68

 
monja
monja - 12.6.2012 12:57

loupák: koprovku s vejcetem máme s matkou taky v plánu, mám kopru plnej záhon a jak voní, až se mi sbíhají sliny smajlik - 60smajlik - 57 a koupím k němu nový brambůrky .. ňam - to si dáme smajlik - 33

 
loupák
loupák - 12.6.2012 12:51

V podstatě rychlá koprovka s lososemsmajlik - 68lososa nemám,ale koprovku plánuju na víkend,dostanu čerstvý kopr od sousedkysmajlik - 54manžel odjíždí na služebku,tak můžu,jinak by mě s tím vyhnalsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 12.6.2012 12:38

mám na to chuť...jen ten kopr bych tam nedávala...smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
Renda68
Renda68 - 12.6.2012 7:43

dadka: taky si myslím, že to bude pro labužníkysmajlik - 57. Už mám asi týden chuť na něco s "rybinou" a nedělní makrela na grilu vůbec nestačila, i když byla výborná a křupavoučká. Spíš jsem na tom ještě hůřsmajlik - 26. Klidně bych teď rybu 3x denně. Aspoň mám důvod vyzkoušet novou rybárnu smajlik - 5smajlik - 5. Je v Brně na Minské a kamoška je z ní úplně nadšená.

 
dadka
dadka - 12.6.2012 6:33

Mám v mrazáku pořádný kus lososa, budu dělat hamburgery podle Pohlreicha Omáčka může být moc dobrá...

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.