Kuře s hořčicí
Potřebujete: 1 kuře, tři druhy hořčice, od každé 1 lžíci: plnotučná, kremžská a dijonská, lžíci rybízové marmelády, sůl, pepř, sklenice sterilované zeleniny (Moravanka), lžíce másla.
Postup: Kuře naporcujte, osolte a opepřete. Z hořčic a marmelády umíchejte „omáčku“ a porce kuřete „opatlejte“. Na dno pekáčku vlijte zeleninu i s nálevem, položte porce kuřete, potřete máslem a pečte. Jako příloha je výborná bramborová kaše.
„Moje maminka tento recept kdysi viděla v nějakém televizním vařícím pořadu. Vyzkoušela a od té doby ho na jídelníček zařazuje pravidelně. Údajně se snad jedná o recept paní Livie Klausové,“ dodává čtenářka Mirka.
Děkujeme za recept.
12.9.2012 Rubrika: | Komentářů 30 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře s hořčicí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Laoli: nevím proč hustá, co je fakt je fakt....
sharon: ty jsi hustá
orinka: vlastně tři....
orinka: to je fakt, něčím ty svoje dva smrady musela krmit...
sharon: jen si nemysli. Ona mi připadá docela praktická a vždycky nebyla hradní paní.
ajjana: díky, už jsem si myslila, že jsem divná. Mně to prostě připadalo přeplácaný. Navíc ta Moravanka podle mě moc zdravá není, ani hořčice. Jedno z toho by stačilo. No, kuřecí nám nejvíc chutná pečené na másle, posypané jemnými provensálskými bylinkami a spolu s tím upéct jablko. Jemné maso - jemná dochucovadla.
orinka: já si teda neumím představit paní Klivii jak vaří....
Kdysi jsem tento recept vyzkousela, ale nic moc, uz jsem ho znovu nedelala. NE ze by byl nedobry, ale proste nepadnul nam doma do chuti....taky to mohlo byt absenci ceskych horcic, takze jsem dala 2 mistni a dijonskou a mela jsem pocit, ze se dost chutive mlati
orinka: nekazíš. mě to také nechutnalo
orinka: neboj, 100 lidí, 100 chutí. Taky jsem kolikrát zkusila vychvalovaný recept a 1x stačilo
sharon: 10.11 určitě raději víc
a teď jsem si přečetla příspěvky a vidím, že to kazím
ano, tohle JE recept Lívie, jednou jsem to zkusila a teda...nic moc.
Pampeliška: právě peču na remosce kilo a půl plecka na žampionech.....LenkaT: já si to myslela že to jsou paličky, my preferujem celou hnátu.... když už tak už.....
sharon: Tak dělám horní podle toho, co psala Lenka. Tam je víc masa. Peču celou dobu odkryté na horkovzduch, polévám. Marmošku doporučuju také pikantní rybízovou, dobré jsou i brusinky. Hořčici používám dijonskou, kremžskou a takovou pikantní v tubě z německé Normy (nevím jak se jmenuje). Máslo tomu dá jemnější chuť.
já mám tuto sobotu naplánovaný lasagne, to už nechám, v neděli jsem sama doma, s tím se pro sebe patlat nebudu, ale příští víkend to určitě zkusím, když to tady tak chválíte
Přidám se ke chvále, fakt se to dá jíst
LenkaT:
ano, obsah se nalije celý i s vodou, výborná je do toho rybízová marmoška nebo nějaká pikant, dala jsem i ostružinovou, dodá to dobrou chuť, zjemní to chuť hořčice.
tohle je moc dobrý a ideálně se to peče v Remosce, ostatně jako spoustu dalších pečených mas nebo zapečených dobrot
taky vyzkouším..kdyby nebylo vaše doporučení asi bych do toho nešla
LenkaT: já vždycky na chvilku přikryju, pak odkryju