Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuře s hořčicí

Kuře s hořčicí

Potřebujete: 1 kuře, tři druhy hořčice, od každé 1 lžíci: plnotučná, kremžská a dijonská, lžíci rybízové marmelády, sůl, pepř, sklenice sterilované zeleniny (Moravanka), lžíce másla.

Postup: Kuře naporcujte, osolte a opepřete. Z hořčic a marmelády umíchejte „omáčku“ a porce kuřete „opatlejte“. Na dno pekáčku vlijte zeleninu i s nálevem, položte porce kuřete, potřete máslem a pečte. Jako příloha je výborná bramborová kaše.

„Moje maminka tento recept kdysi viděla v nějakém televizním vařícím pořadu. Vyzkoušela a od té doby ho na jídelníček zařazuje pravidelně. Údajně se snad jedná o recept paní Livie Klausové,“ dodává čtenářka Mirka.

Děkujeme za recept.

Meryl


12.9.2012   Rubrika:   |   Komentářů 30   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuře s hořčicí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
sharon
sharon - 12.9.2012 17:15

Laoli: nevím proč hustá, co je fakt je fakt....

 
Laoli
Laoli - 12.9.2012 16:02

sharon: ty jsi hustásmajlik - 63

 
sharon
sharon - 12.9.2012 13:51

orinka: vlastně tři....smajlik - 76smajlik - 68

 
sharon
sharon - 12.9.2012 13:50

orinka: to je fakt, něčím ty svoje dva smrady musela krmit...smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 12.9.2012 13:25

sharon: jen si nemysli. Ona mi připadá docela praktická a vždycky nebyla hradní paní. smajlik - 58

 
orinka
orinka - 12.9.2012 13:24

ajjana: díky, už jsem si myslila, že jsem divná. Mně to prostě připadalo přeplácaný. Navíc ta Moravanka podle mě moc zdravá není, ani hořčice. Jedno z toho by stačilo. No, kuřecí nám nejvíc chutná pečené na másle, posypané jemnými provensálskými bylinkami a spolu s tím upéct jablko. Jemné maso - jemná dochucovadla.smajlik - 26

 
sharon
sharon - 12.9.2012 11:40

orinka: já si teda neumím představit paní Klivii jak vaří....smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 98

 
Linda
Linda - 12.9.2012 11:09

Kdysi jsem tento recept vyzkousela, ale nic moc, uz jsem ho znovu nedelala. NE ze by byl nedobry, ale proste nepadnul nam doma do chuti....taky to mohlo byt absenci ceskych horcic, takze jsem dala 2 mistni a dijonskou a mela jsem pocit, ze se dost chutive mlati smajlik - 26

 
ajjana
ajjana - 12.9.2012 10:46

orinka: nekazíš. mě to také nechutnalo smajlik - 68

 
LenkaT
LenkaT - 12.9.2012 10:45

orinka: neboj, 100 lidí, 100 chutí. Taky jsem kolikrát zkusila vychvalovaný recept a 1x stačilo smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 12.9.2012 10:43

sharon: 10.11 určitě raději víc smajlik - 67smajlik - 68smajlik - 58smajlik - 47

 
orinka
orinka - 12.9.2012 10:42

a teď jsem si přečetla příspěvky a vidím, že to kazímsmajlik - 68

 
orinka
orinka - 12.9.2012 10:40

ano, tohle JE recept Lívie, jednou jsem to zkusila a teda...nic moc.smajlik - 26

 
sharon
sharon - 12.9.2012 10:11

Pampeliška: právě peču na remosce kilo a půl plecka na žampionech.....LenkaT: já si to myslela že to jsou paličky, my preferujem celou hnátu....smajlik - 68 když už tak už.....

 
Czepeřička
Czepeřička - 12.9.2012 9:54

sharon: Tak dělám horní smajlik - 68 podle toho, co psala Lenka. Tam je víc masa. Peču celou dobu odkryté na horkovzduch, polévám. Marmošku doporučuju také pikantní rybízovou, dobré jsou i brusinky. Hořčici používám dijonskou, kremžskou a takovou pikantní v tubě z německé Normy (nevím jak se jmenuje). Máslo tomu dá jemnější chuť.

 
LenkaT
LenkaT - 12.9.2012 9:51

já mám tuto sobotu naplánovaný lasagne, to už nechám, v neděli jsem sama doma, s tím se pro sebe patlat nebudu, ale příští víkend to určitě zkusím, když to tady tak chválíte

 
celina
celina - 12.9.2012 9:45

Přidám se ke chvále, fakt se to dá jístsmajlik - 68smajlik - 57smajlik - 57
LenkaT:
ano, obsah se nalije celý i s vodou, výborná je do toho rybízová marmoška nebo nějaká pikant, dala jsem i ostružinovou, dodá to dobrou chuť, zjemní to chuť hořčice.

 
Pampeliška
Pampeliška - 12.9.2012 9:42

tohle je moc dobrý a ideálně se to peče v Remosce, ostatně jako spoustu dalších pečených mas nebo zapečených dobrot

 
evropka
evropka - 12.9.2012 9:28

taky vyzkouším..kdyby nebylo vaše doporučení asi bych do toho nešlasmajlik - 68

 
manka
manka - 12.9.2012 9:22

LenkaT: já vždycky na chvilku přikryju, pak odkryju

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77210.
    Archiv anket.