Likér pro zdraví
Potřebujete: 0,5 l vodky (bez metylalkoholu), 125 g medu (asi 6 PL), 125 g čerstvě nastrouhaného zázvoru, 1 oloupaný, na plátky nakrájený citron.
Postup: Všechny přísady smícháme, necháme tři dny louhovat a potom slijeme zpět do láhve. Večer užíváme v množství asi 0,5 panáka. Celou zimu se vám bude chřipka a nachlazení obloukem vyhýbat.
Za recept děkujeme čtenářce Libuši.
21.10.2013 Rubrika: | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Likér pro zdraví
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Zázvorový likér mi teda moc nechutná, já raději ty ovocné likéry. Nejraději mám ovocné likéry z Vizovic, lepší jsem ještě neochutnala. Pravidelně je objednávám přes internet ze stránky https://eshop.rjelinek.cz/20-ovocne
Jarča*: jj a v práci ti daj fouknout a bude
Kozoroh18: to bych mohla zkusit.
Mohu říci,že je to dobé, od léta stále doděláváme, aby bylo co pítiléčíme se
Křeček
udělej, budou zdravé.
Kozoroh18: to je dobré, to udělám držkám na zimu
Hm, to vypadá dobře, asi to uvařím manželovi k Ježíšku
dělám už asi třetí rok ale bez alkoholu, zázvor , med, citronová šťáva....do sklenice uzavřít a po lžících do čaje nebo vody....
Jarča* - a není co řešit, když náhodou přebereš, dáš si až bude kluzko na boty gumu ze zavořovačky a bude bezpečněji
padají i střízlivci
super nápad
Kozoroh18: já ráno chodím pěšky
Jarča* - to je právě i pro děti a pro ty, kteří by nezůstali u jednoho panáka a ráno museli-y na bus.
PEGG - tu teplou s medem a citrón jsem také již vyzkoušela. Usnula jsem v pohodě, nejsem moc zvyklá
Kozoroh18: asi dobré, ale chybí tam ten alkohol Zase to může být i pro děti.
Tak konečně něco pro normální lidi určitě vyzkouším.
Já má zase poctivou domácí slivovici s medem(slivovice se mírně zahřeje, nesmí se vařit a rozpustí se v ní med 2/3 slivky + 1/3 medu) já si do toho panáka ještě vymačkám1/2 čerstvého citronu. Kudy teče, tudy léčí
konečně jsem našla co mě přišlo emailem
Jarča* - choc_ivi
slivka je asi dobrá, ale nevadí, že je silnější. Nemají být určitá % jako při nakládání medvědího česneku.
dadka - 21.10.2013 1:04
píšou 1/2 panáku večer
Jarča*: zázvor to přebije
choc_ivi: to mě napadlo, použít slivovici, ale nebyla jsem si jistá, jestli by tam nevadila ta příchuť. Díky za tip.
dělala jsem vloni, jen jsem nepoužila vodku, ale domácí slivovici a je to mňamka a ohromně zdravá.... včera jsem nakoupila zázvor, že se do toho dnes dám
došlo mi totéž před časem do pošty, věřím, že to může být výborné.