Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Hrnec plný fazolí

Hrnec plný fazolí

Potřebujete: 1 balení bílých fazolí ve slaném nálevu, 1 balení červených fazolí ve slaném nálevu, 100g jakékoliv uzeniny, 12 ks paprik různé barvy, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 lžíce plnotučná hořčice Hellmann´s, 1 lžíce sojové omáčky,  23 lžíce hotové světlé jíšky Knorr, špetku černého pepře, špetku celého kmínu, špetku majoránky, špetku pálivé papriky.

Postup: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme nasekaný česnek a na nudličky nakrájené papriky. Směs chvilku dusíme a přidáme nakrájenou uzeninu. Promícháme a do směsi vyklopíme fazole i s nálevem. Přivedeme k varu, okořeníme, přidáme hořčiči a sojovou omáčku. Zahustíme jíškou.
Hned podáváme třeba s chlebem.

Redakce


18.10.2016   Rubrika: Luštěniny   |   Komentářů 11   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hrnec plný fazolí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
dadka
dadka - 20.10.2016 11:12

inini:
Tu Hrašku zkusím. Taky jsem diabetička, jídla zahušťuji jen hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody, bez tuku.

 
dadka
dadka - 20.10.2016 11:09

Jarča*:
Čočku miluju, nemusím k ní mít ani nějakou uzeninu, stačí mi ztracené vejce.

 
Jarča*
Jarča* - 19.10.2016 8:34

dadka: to zkusímsmajlik - 47 Z luštěnin dělám hlavně čočku, tak by to chtělo nějakou změnu.
Proti nadýmání mi někdo poradil vařit s luštěninami kousek mořské řasy Kombu, dostane se ve zdravé výživě. Řekla bych, že to opravdu funguje.

 
dadka
dadka - 19.10.2016 6:57

tlakáč, ne tlaskáč...chybička se vloudila

 
dadka
dadka - 19.10.2016 6:56

Dělám fazole trošku jinak...Den předem namočím balíček velkých červených fazolí, nebo balíček malých bílých fazolí, ráno vodu sliju, dám do nové vody do tlaskáče, posolím a povařím do měkka. Na pánvičce si osmažím na kostičky nakrájenou slaninu, trochu tuku sliju, ať to není tak mastné, přidám plechovku rajského protlaku, 2 stroužky česneku, sůl a cukr, nakrájenou dobrou klobásku, přidám fazole a zaliju trochou smetany. Už nezahušťuji, je to dostatečně husté. Manžel i vnuci by to jedli pořád. Po fazolích doporučuju Espumizan proti plynatosti.

 
sharon
sharon - 18.10.2016 21:57

inini:
Podrobný popis výrobku Hraška na zahušťování jemná 250 g
Na rozdíl od pikantní hrašky má snížené množství sójové omáčky, koření a soli a je proto vhodnější pro děti. Vlastnosti vajec získává Hraška přidáním bezlepkových obilovin.
Výhody
Hraška neobsahuje přídatné látky a je vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Složení
Hrách ochucený sójovou omáčkou, česnekem, směsí koření a ingrediencemi z přírodních zdrojů.

hned si ji koupímsmajlik - 47

 
inini
inini - 18.10.2016 18:43

Místo jíškou zahušťuji HRAŠKOU, je to geniální výrobek. Koupila jsem na trhu a teď ji mají u nás v lékárně. Používám i do jiných jídel místo jíšky (jsem diabetička), např. do bramboračky. Výborná věc!

 
krasaka
krasaka - 18.10.2016 9:50

orinka: smajlik - 61smajlik - 47smajlik - 47protože jsem PC maniak /jinak bez TV i radia a 2.500km od rodné hroudy/ - tak je pro mne ohromné a nádherné zapnout si PC a hned na ŠŽ, protože zde i v noční nelidskou dobu najdu buďto něco nového nebo aspoň pár příspěvků ze dne předešléhosmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47
Taková jistota tu byla i před léty a jak krásné je s ní znovu počítat - zvláště v dnešní nejisté, uspěchané a nehezké době- já osobně jsem nadšena smajlik - 35smajlik - 94smajlik - 94smajlik - 94 a MOC DĚKUJI smajlik - 47

 
orinka
orinka - 18.10.2016 8:35

krasaka: Přesně tak, jakoby se rozběhl nový motor. Snad to takhle vydrží, hned je člověku líp, když ví, že něco znovu funguje.smajlik - 47

 
krasaka
krasaka - 18.10.2016 6:48

orinka: smajlik - 61 díky za dobrou radu - ten závěrečný následek bývá dosti problematický !!!smajlik - 68

Jen chci podotknout, že si připadám jako "Alenka v říši divů" - je to šok zvyknout si na nové články i recepty denně, když už bylo zvykem měnit je jednou za čas /na jaře a v úterýsmajlik - 76/
Je to velmi chvályhodné - držím palce a těším se na další nové věci smajlik - 47smajlik - 31

 
orinka
orinka - 18.10.2016 6:09

Jíšku tam nedávejte, bude to zbytečně těžké, ke konci stačí poprášit moukou. Dělá se to tak, že si na jemný cedník dáte cca 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání pokrm "cukrujete". Případně ještě mouku podle potřeby přidáte. Prováříte a hotovo. Tuk už v tom je ze smažení cibule. Jako nejlepší koření ze všech doporučuju saturejku. Výborně ochutí a potlačuje následky, které luštěniny působí - plynatost.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 113192.
Archiv anket.