Šťáva plná vitaminů
Ingredience: 1,5 kg mrkve, 30 dkg krupicového cukru, 5 pomerančů, 1 lžička kyseliny citronové, 1 l vody.
Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme. Dusíme v 1 litru vody asi 10 minut. Přidáme cukr, kyselinu citronovou a dusíme doměkka. Po vychladnutí rozmixujeme. Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu, přilijeme do rozmixované mrkve. Naplníme do menších sklenic a po uzavření sterilujeme deset minut při 85 °C.
Pijeme vychlazené, zředěné minerálkou.
18.6.2018 Rubrika: | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Šťáva plná vitaminů
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: naše holky si ho dělají taky hodně často a s chutí si ho dám radši než pivo, když tedy nemám žízeň
janablizkova: a jestli je myšleno rozmixovat syrovou mrkev,tak ve výsledku budou v té šťávě kousky a to by mi vadilo
janablizkova: snad ano,ale ze syrové mrkve se nenapiješ
A nemá víc vitamínů syrová mrkev než vařená?
anitech: myslim si to same.
anitech: přesně to samé mě napadlo
Nenadchne - neurazí
Tento recep se mi líbí i z toho důvodu, že je univerzální a může tu být další tři roky. Třešně na koláči tu přežily sezony dvě
kubikm: Ona ta mrkev hezky barvi a kdyz se trochu povari tak se jeji vitaminy uvolnuji a snadno vstrebavaji do lidskeho tela. Tusim, ze karoten je jediny, ktery se tepelnym zpracovanim nenici.
YXH: ano, tak to bylo
jinak obvykle v krámě ten 100% džus pomerančový má v sobě taky haldu mrkve....
Neco podobneho jsme delavali uz za komousu. Ale z nekolika pomerancu se do toho rozmixovala tusim i omyta slupka.
u nás se jede ve smoothie a to je bašta , stále čerstvé a se zachováním všech vitamínů.....
no nevím, popíjet vyvařenou mrkev
není jednodušší mrkev odšťavnit a rovnou přidat šťávu z pomerančů?
Chutove by to nemuselo byt spatne...... jenom se obavam ,ze po tomto pracovnim postupu vitaminy zdrhnou v zastupu, takze nakonec z toho vznikne oranzova bublinkova voda