Bramborová polévka s řeřichou
Potřebujete: Brambory, smetanu, tavený sýr, polévkové koření, řeřichu
Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je nahrubo rozmixujeme, přilijeme smetanu, chvilku prohřejeme. Přidáme 1 kostku taveného sýra. Povaříme, až se sýr rozpustí. Dochutíme. Řeřichu zlehka opláchneme, nakrájíme nadrobno a ke konci vaření ji nasypeme do polévky. Podáváme s celozrnným pečivem.
Tip:
* ochuceným taveným sýrem můžeme dát polévce další rozměr
* řeřichu lze nahradit pažitkou či petrželkou
23.9.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborová polévka s řeřichou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.může být dobré, já místo jíšky dávám do zeleninových polévek tavený sýr. I na zahuštění dušené zeleniny jen používám.
Alice.: néééé... dělala jsem fotky najednou do víc článků a trochu se mi to pomotalo...Koktejl bude jindy...jdu to vyměnit
Nechci rejpat, ale ta polévka se pak podává v té pěkné koktejlové sklenici jako je to na obrázku?