Hráškový krém s rajčaty
Potřebujete: 1kg mraženého hrášku, 1 cibuli, sůl, pepř, zakysanou smetanu, asi 1/4 kg sušených rajčat, stroužek česneku
Postup: Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky či plátky, na másle nebo na oleji osmahněte a přidejte mražený hrášek. Přilijte 1-1,5 l vody a povařte, až je hrášek měkký. Rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí, pepřem a 2-3 lžícemi zakysané smetany. Již nevařte.
Sušená rajčata nakrájejte nadrobno a ozdobte jimi talíře s hráškovou krémovou polévkou. Podávejte s ogrilovaným toustovým chlebem.
6.4.2009 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hráškový krém s rajčaty
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Pateta: podle mne tomu sušená rajčata dodají na pikantnosti.
Jde pouze o zvyklosti v chutích... Slaninu si dokážeme představit. Ta sušená rajčata méně, ale rozhodně si myslím, že jemnou chuť hrášku dokáží oživit... tak jako slanina...
a slaninka...
Ta rajčata mi k tomu nesedí.Co takhle osmažené kostičky z housky?