Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Dýňová polévka s foie gras

Dýňová polévka s foie gras

Potřebujete: 1,2 kg dýně oranžové, 4 velké brambory, 1 velkou cibuli, 1 hvězdičku koření badyán, foie gras z konzervy nebo polokonzervy, bobkový list, sůl a pepř, tuk

Postup: Dýni oloupejte, zbavte semen a vláken a nakrájejte na kostičky. Brambory oloupejte a taktéž nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na tuku orestujte cibuli a přidejte dýni s brambory, zalijte asi 1 l vody (jak se bude odpařovat, dolévejte), přidejte badyán, bobkový list, sůl a pepř. Vařte, až je zelenina měkká. Vyjměte bobkový list a badyán, pak rozmixujte dohladka. Foie gras nakrájejte na drobné kostky a vložte do každého talíře 5-6 kostiček jater foie gras.

Tip: Foie gras neboli játra pocházející ze speciálně vykrmovaných kachen nebo husí jsou francouzskou delikatesou. Typicky se konzumují nakrájená na tenké plátky doprovázená bílými sladšími víny (například Sauternes) a bagetou. Tento recept je jednou z možností, jak si foie gras vychutnat.

Elen Melicharová


8.10.2009   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dýňová polévka s foie gras

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Deafina
Deafina - 18.10.2009 11:09

Nikdo mi neodpověděl, tak jsem se jala gůglit a zjistila jsem, že jsou k mání konzervy:
180 g za 788,- Kč
100 g za 545,- Kč
90 g za 320,- Kč
90 g za 260,- Kč (kachní)

No, snad někdy jindy to ochutnám. smajlik - 63

 
Lubar
Lubar - 8.10.2009 20:45

talenka: mně vadí ten princip překrmování jen kvůli extra jatýrkům... játra jinak můžu smajlik - 68

 
Deafina
Deafina - 8.10.2009 19:54

Kdepak se dá koupit konzerva či polokonzerva onoho foie gras? Tak ráda bych to ochutnala! smajlik - 71

 
talenka
talenka - 8.10.2009 16:30

Lubar: já bych zase foie gras nekazila dýňovou polívkou smajlik - 68 jedla jsem je jednou jako předkrm,grilované, bylo to božskésmajlik - 57,jak jinak játra nejím vůbec smajlik - 66

 
Lubar
Lubar - 8.10.2009 16:06

No, já nevím, ale foie gras mi jsou nesympatický z podstaty a přijde mi, že dýňová polívka se jimi jen zkazí.
Jinak dýňová polívka je u nás v rodině velmi oblíbená, na podzim ji máme skoro každý týden.

 
sharon
sharon - 8.10.2009 14:06

mmmmmmmnnooo......řízek je řízeksmajlik - 68

 
Florencie
Florencie - 8.10.2009 13:25

To bych asi nepozřela - teda hlavně ty játra smajlik - 80

 
Almega
Almega - 8.10.2009 11:00

Kolik polévek by se udělalo z té rekordní obří dýně,která byla tuhle na Netu??!!

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.