Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Moravské kyselo

Moravské kyselo

Potřebujete na 1,5 litru polévky: 4 brambory, 125 ml mléka, 1 lžíci polohrubé mouky, 150 g kysaného zelí, drcený kmín, sůl a ocet dle chuti.

Postup: Zelí uvařte doměkka, brambory nakrájejte na kostičky, vložte do hrnce, přidejte kmín a vařte až změknou. Pak přidejte uvařené zelí a mléko, ve kterém jste rozmíchali mouku. Nechte projít varem a nakonec dochuťte octem a solí.

Lenka Moučková


4.1.2010   Rubrika:   |   Komentářů 23   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Moravské kyselo

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-23
chomutovačka
chomutovačka - 17.3.2010 10:57

smajlik - 26neznám zkusímsmajlik - 31

 
chomutovačka
chomutovačka - 17.3.2010 10:57

smajlik - 26neznám zkusímsmajlik - 31

 
sarobrouk
sarobrouk - 9.1.2010 19:00

Linda: A nedáváš náhodou do segedínu sladkokyselé zelí ze sklinky? Určitě tam nedáváš kysané, to bys s bramborem těžko vařila. opravdu to dost nejde.

 
orinka
orinka - 5.1.2010 12:35

Linda: vážně jsou ty brambory tuhé a neuvařené, s kyselým zelím nikdy společně!

 
Pegyša
Pegyša - 4.1.2010 15:07

Linda: kyselo je z Podkrkonoší (záhorácké kyselo) a je hlavně potřeba chlebového kvásku ,což se prodává i na Hradecku v obchodě

 
sharon
sharon - 4.1.2010 13:14

Doudice: tatra je neslazená.....
Křeček: právě, jsou hnusný, jako když z mrazáku....já jednou zamrazila bramborovej guláš a letěl do hajz......smajlik - 68

 
Křeček
Křeček - 4.1.2010 13:10

orinka: Linda: já jsem poprvé dala vařit brambory i zelí najednou a ty brambory byly měkké uvnitř, ale udělala se jim taková syrová skořápka

 
Doudice
Doudice - 4.1.2010 12:38

ještě jde místo šlehačky dát tatra mléko...nebo to salkosmajlik - 68včil nevím který je neslazenýsmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.1.2010 12:07

Linda: já vařím knedlíky (když už teda vařím) hrnkový, jednoduchý a dobrý.......jinak koupím, u nás mají od jednoho výrobce a ty jsou super.....

 
Linda
Linda - 4.1.2010 12:01

sharon: je to podivný já vím, ale me to chutná. Taky nejsem zádny super kuchar a uvarit houskový knedlík by me pravdepodobne stálo zivot smajlik - 16. Nicmén pointa byla, ze kdyz pridám brambory ke kysanému zelí, ze se uvarí, je fakt ze natáhnout trosku chut a jsou nakyslejsí, ale to se v kombinaci se zelím ztratí.

 
sharon
sharon - 4.1.2010 11:25

u nás na moravě se zelňačka vaří s uzeným......smajlik - 57 to je bašta......ale je krize, takže bezsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.1.2010 11:23

orinka: ony se uvaří, ale jsou hnusný
Linda: do segedínu jsem brambory nikdy nedávala a to ho vařím přes třicet letsmajlik - 68, když ne s knedlíkem tak to radši s chlebem jak s bramborem uvnitř.....ale proti gustu.....smajlik - 75

 
Lisa
Lisa - 4.1.2010 11:01

Pravé podkrkonošské kyselo se dělá ze žitného kvásku.

 
Linda
Linda - 4.1.2010 10:50

orinka: to jsem v zivote neslysela smajlik - 26.... do segetínu taky prihazuju brambory a varím spolecne a vzdycky se vsechno uvarí (nemám ho ráda s knedlíkem)

 
orinka
orinka - 4.1.2010 10:37

z tohoto receptu to není až tolik jasné, ale zásadně se nesmí vařit zelí s bramborama dohromady, nezměkly by!!!

 
Linda
Linda - 4.1.2010 9:32

Dobrá myslenka, hned jak si spravím zaludek pustím se do ní.
Ale je to zelnacka, kyselo je jiná polévka, i kdyz treba nekde na Morave se zelnacce ríká kyselo smajlik - 26

 
sharon
sharon - 4.1.2010 9:29

anitech: nějakej Tonda nemůže klobásku nahraditsmajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 34

 
sharon
sharon - 4.1.2010 9:27

tohle je obyčejná zelňačka, obyčejná protože je bez klobásky a červené papriky, já zalévám šlehačkou a o vitamínech se taky moc mluvit nedá, ty se varem zničí , a brambory tam nedávám, ty mě tam nechutnají......toš taksmajlik - 63

 
štoudev
štoudev - 4.1.2010 9:23

IHope: teď jsem to chtěla říct, že kyselo dělám z kvásku, a tomuhle říkáme zelňačkasmajlik - 16

 
anitech
anitech - 4.1.2010 7:17

1567: když to obarvíš uzenou paprikou do Antonína, tak tu klobásu nepotřebuješ.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-23
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.