Sýrová polévka s pórkem
Potřebujete: 500 g mletého masa, 3 pórky, 250 g taveného sýra, 1 kelímek Crème fraîche, 3 kostky zeleninového vývaru, 2 menší bagetky, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, muškátový květ, cibulový prášek, česnekový prášek
Postup: Do velkého hrnce dáme olej a mleté maso na něm ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme. Pórky nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k masu. Restujeme asi 5 minut. Přilijeme vodu, vhodíme kostky zeleninového vývaru a na malém plameni vaříme asi 10 minut. Vložíme tavený sýr, necháme rozpustit, vlijeme Crème fraîche a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, kořením. Podáváme s plátky bagety, které jsme opekli v troubě dokřupava.
2.8.2011 Rubrika: Polévky | Komentářů 29 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sýrová polévka s pórkem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.holky neblázněte, to asi vaří pro zdraví a rychlejší krok ....
Kadla: ok, ale v tom případě by to tam mělo být aspoň naznačeno. Nebo se už nesmí ani naznačovat??
evropka: I to je možnost
Kadla: a nebo okrajový??,
orinka: Se mi zdá, že to bude nějaký krajový zahraniční recept.. V zahraničí jsem se setkala se skutečně různými podivnými recepty...
evropka: bobřík odvahy
Když se zamyslím nad množstvím surovin, mám pocit, že by z toho bylo polévky pro celý skautský oddíl.
sýrovou polévku dělávám, ale tak, že cibuli na kroužky osmažím na másle jako bych chtěla dělat cibulačku, ale po zežloutnutí a zalití vývarem tam přišlehám tavený sýr, množství libovolné, ochutím solí a petrželkou. jako vložka je dobrá osmažená houstička. Co básník myslil tím sekaným masem, to je přece lepší na tzv. rychlou hovězí.Já určitě nejsem profi kuchařka a neumím zas tak moc, abych mohla všecko zkritizovat, ale toto jsem teda v životě neviděla.
Markýza: jo takhle, tak to jsem zas za blbce. tak už chápu, proč tam není pravé jméno rádobykuchaře
manka: Lenka Moučková je imaginární osoba, za níž se skrývá kdokoli, kdo si o sobě myslí, že umí vařit
a mě by zase zajímal názor Lenky Moučkové, jestli tuhle polívku fakt vaří a jak komu chutná.
No já tedy nevím. Je to všechno dohromady napráskané do jednoho hrnce. Mleté maso se tam vůbec nehodí. Úplně to zničí jemnou sýrovou chuť.
Kdyz se tak zamyslim tak vynechat maso a bujon, místo cibulo a cesneko prásku dát pravou cibuli a cesnek ..... a mohlo by to byt i jedly. I kdyz syr a jeste creme frainche - no oboje je dobrý, ale jak to bude chutnat dohromady si nedovedu predstavit
evropka: bobr nebobr nic se vařit nebude....
sharon: orinka: kdo si udělá tuto polévku a ještě si přidá,splní bobříka odvahy na 100%
orinka: že jo, z masa karboše sypaný pórkem, sýr na chleba a 3 kostky bujonu nechat odpočívat v lednici.....taky by mě zajímal autor
A není to zkouška pozornosti?To jsou dvě v jedné! Mít půl kila masa, naložím s ním naprosto jinak, než že ho provařím s taveňákem Autor se nepřizná??
Pro ranní pobavení docela dobré. Hlavně ty tři kostky zeleninového vývaru, ty jsou opravdu důležité, hlavně pro děti. Tak tento recept určitě zkoušet nebudu.
Markýza: Máš to mít
půl kila mletého sýr zakysanou smetanu vařit cibulový a česnekový prášek? a ještě TŘI!!!! kostky bujónu Moučková se evidentně zcvokla - tady fakt už chybí jen ten kečup - nebo protlak
evropka: říkáš , mohlo by to být v rubrice vtipy a obrázky.....