Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Polévky recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Ingredience: sladkokyselé zelí, 3–4 brambory, kousek špeku, 2 lžíce sladké papriky, česnek dle chuti, salám (junior, uzené, šunka, cokoliv je doma), sůl, trochu pepře, případně zakysaná smetana.

Postup: Slakokyselé zelí (ze sáčku nebo ze sklenice) dáme do kastrolu o objemu asi 2 l, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Ve stejnou dobu dáme vařit brambory pokrájené na malé kostičky. Mezitím nakrájíme trošku špeku a osmažíme ho. Přidáme do polévky. Na vyškvareném omastku osmahneme sladkou papriku a přidáme k zelí. Do polévky ještě přidáme česnek, salám, sůl, trochu pepře a nakonec uvařené brambory.
Podáváme samotné, nebo se zakysanou smetanou, která se dá navrch jako malý bobeček.

Meryl


22.2.2013   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 18   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelná polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 22.2.2013 15:53

evča.: taky nedávám mlíko do rajdy....smajlik - 66smajlik - 66

 
evča.
evča. - 22.2.2013 15:36

Mńam , zelňačka.smajlik - 57
Taky nedávám papriku, když tak paprikovou klobásu.
Postup jak orinkasmajlik - 75
LenkaT: já do rajské mlíko nedávám, mám právě ráda hodně červenou....smajlik - 31

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 22.2.2013 13:46

Někdy udělám zelňačku jako sharon a potom přidám ještě skleničku červené řepy, ale to nedávám tu smetanu až nahoru zakysanku. Taky moc dobré, skoro jako boršč. Nebo když uvařím uzené udělám z toho vývaru a přidám i kousky masa. Mňam

 
LenkaT
LenkaT - 22.2.2013 13:14

mě teda chutná i ta bílá, ale můj chlap by to nejedl, já musím i do rajské dávat mléko tajně smajlik - 68

 
dadka
dadka - 22.2.2013 13:13

Někde jsem četla, že do správné zelňačky se nedává paprika. Ale to je potom taková nijaká barvy. Vařím jako sharon, jen ještě dávám osmažený chleba na kostičky.Je to syté a už nic dalšího nevařím.
Asi udělám na sobotu, i když na neděli plánuju knedlozelovepřo.

 
manka
manka - 22.2.2013 12:11

Jagea: pro tebe t není nic dobrý, co?

 
orinka
orinka - 22.2.2013 12:06

sharon: já to mám ráda jako valašskou kyselicu, a ta má být bílá. Dobrou ji dělají ve skanzenu v Rožnově.

 
sharon
sharon - 22.2.2013 10:46

orinka: já naopak dělám cibulovo paprikovou zásmažku , zelí vařím s kořením a klobásou nebo uzeným a brambory zvlášť.....bez brambor se dá i zamrazit....a nakonec vleju celý kelímek šlehačky.....smajlik - 26smajlik - 26ať jsme tlustí na tři prsty...smajlik - 68

uvařím později teď máme kastrol segedínu....smajlik - 68

 
orinka
orinka - 22.2.2013 10:40

Linda: pořádné a řízné kvašené zelí, klobása, česnek, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl. Brambory uvařit zvlášť. Bez papriky. Zahustit buď zátřepkou (mouka v mléce anebo jíškou ze sádla. Přisladit, přikyselit. Žádný zázrak.smajlik - 26

 
denda04
denda04 - 22.2.2013 10:37

LenkaT: vařím podobně hlavně dobrou klobásku(né jako ) bez smetany smajlik - 58smajlik - 75

sharon: smajlik - 47smajlik - 58

 
sharon
sharon - 22.2.2013 10:20

můj mužík zelňačku miluje ale dělám jí jinak sice ingredience podobné ale vařím jinak....smajlik - 57

 
monja
monja - 22.2.2013 9:58

jojo, na zelňačku mám taky chut ... udělám jí zítra k obědu smajlik - 46smajlik - 47 díky za tip smajlik - 25

 
Linda
Linda - 22.2.2013 8:31

Kdyz se ji delala naposledy VUBEC se mi nepovedla a netusim proc - chutnalo to kazdy zvlast a nebyla jsem shopna nejak smichat chute dohromady tak jak to chutnat ma a pritom jsem tam vrazila vsechno co tam byt melo smajlik - 26

 
Světlonoska
Světlonoska - 22.2.2013 7:47

Mám ji zrovna v plánusmajlik - 5

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 22.2.2013 7:45

Já mám teda ráda taky se zakysankou, ale to potom připomíná trošku boršč. Jé ten bych si dala, dostala jsem na něj šílenou chuť

 
LenkaT
LenkaT - 22.2.2013 7:16

zelňačku máme rádi z kysaného zelí s pikantní klobáskou, obarvenou paprikou a bez smetany smajlik - 57

 
orinka
orinka - 22.2.2013 6:12

kysané zelí jen sudové, když to má mít říz.

 
Jagea
Jagea - 22.2.2013 2:37

Kysané zelí a jedině kvalitní klobása či uzené, sladká smetana a žádné bobky.smajlik - 27

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127827.
Archiv anket.