Hadrová polévka
Ingredience: sádlo nebo olej, dětská krupice, 1 vejce, 1,5 l studené vody, kmín, sůl, pepř, popř. další přísady podle fantazie.
Postup: Do hrnce dáme lžíci sádla nebo olej. Nasypeme půl hrnku dětské krupice, kmín, pepř a sůl. Opražíme do růžova, vklepneme vejce, rychle zamícháme a vlijeme litr a půl studené vody. Necháme povařit, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Tohle je základ polévky. Dělávám různé obměny podle toho, co mi zrovna přijde pod ruku... Někdy přidám masox, někdy bazalku nebo drcený kmín, hrášek, pórek nebo jinou zeleninu, někdy i všechno najednou. Pokud použijete kteroukoliv mouku, je polévka zase trošku jiná.
Hadrovka je to proto, že vajíčko s krupicí nebo moukou se zdrcne do cucků jako cupované hadry...:-)
Recept nám zaslala čtenářka Aja.
28.4.2006 Rubrika: Polévky | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5