Vikinina oblíbená koprová polévka
Ingredience: 4 cibule, 2 brambory, 5 lžic hladké mouky, mléko, ocet, smetana, kopr, natvrdo uvařená vejce.
Postup: Cibule uvaříme spolu se stonky od kopru, brambory nakrájené na kostičky uvaříme zvlášť. Poté vodu z brambor (ne všechnu – cca do poloviny hrnce) přilijeme k cibuli. Cibuli a stonky vyndáme, do připravené vody nalijeme smetanu smíchanou s 5 lžícemi hladké mouky. Zbytek hrnce dolijeme mlékem. Poté vhodíme nadrobno nakrájený kopr, uvařené brambory a posléze po malých dávkách a za stálého míchaní přiléváme ocet, velmi opatrně, aby se polévka nesrazila. Nakonec polévkou zalijeme rozpůlené vajíčko. Polévku samozřejmě zahustíme podle sebe, jak to máme rádi.
Recept nám zaslala čtenářka hrochuska.
20.6.2006 Rubrika: Polévky | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5