Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Vikinina oblíbená koprová polévka

Vikiny oblíbená koprová polévka

Ingredience: 4 cibule, 2 brambory, 5 lžic hladké mouky, mléko, ocet, smetana, kopr, natvrdo uvařená vejce. 

Postup: Cibule uvaříme spolu se stonky od kopru, brambory nakrájené na kostičky uvaříme zvlášť. Poté vodu z brambor (ne všechnu – cca do poloviny hrnce) přilijeme k cibuli. Cibuli a stonky vyndáme, do připravené vody nalijeme smetanu smíchanou s 5 lžícemi hladké mouky. Zbytek hrnce dolijeme mlékem. Poté vhodíme nadrobno nakrájený kopr, uvařené brambory a posléze po malých dávkách a za stálého míchaní přiléváme ocet, velmi opatrně, aby se polévka nesrazila. Nakonec polévkou zalijeme rozpůlené vajíčko. Polévku samozřejmě zahustíme podle sebe, jak to máme rádi.

Recept nám zaslala čtenářka hrochuska.

Marie Poštová


20.6.2006   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 19   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vikinina oblíbená koprová polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.