Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Žampionový krém

Žampionový krém

Potřebujeme: Cibuli, olej, hladkou mouku, masox, sůl, pepř, podravku, žampióny (čerstvé nebo sterilované), 2 dcl mléka nebo 1 smetanu (i na šlehání).

Postup: Cibuli nadrobno nakrájíme a na oleji osmažíme do sklovata, přidáme hladkou mouku a vytvoříme cibulovou jíšku. Mícháme do chvíle, než začne hnědnout, skutečně zhnědnout však nesmí. Za stálého míchání vlijeme asi litr studené vody. Stále mícháme, aby se jíška nepřichytila k hrnci, pak přidáme masox. Když se polévka začne vařit, vlijeme mléko nebo smetanu. Poté znovu přivedeme k varu a dochutíme podle potřeby pepřem, solí nebo podravkou. Přidáme nakrájené a omyté žampióny. Vaříme asi 10–15 minut. Můžeme dozdobit nějakou zelení. Přeji dobrou chuť.

Recept nám zaslala čtenářka Monika.

 

Marie Poštová


14.3.2007   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Žampionový krém

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.