Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Grilovaní pstruzi

Grilovaní pstruzi

Potřebujete: 4 menší pstruhy, koření na ryby, kmín, máslo, zeleninu.

Postup: Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, posypeme kmínem a poprášíme kořením na ryby, v němž je sůl. Pstruhy rozložíme na rošt a za občasného potření rozpuštěným máslem grilujeme dozlatova. Jako příloha se hodí (ale nejsou nutné) brambory a velká zeleninová obloha.

Marie Poštová


13.7.2007   Rubrika:   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Grilovaní pstruzi

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Juana
Juana - 13.7.2007 17:02

Já zas na ryby sypu ochucenou strouhanku, dávám do ní různý sušený bylinky, co doma najdu a klidně si to pak uchovám ve skleničce pro další použití. Taky je to moc dobrý, akorát na gril bych to nedávala, peču je v troubě. Klidně k tomu pak přidám ještě co dům dal a je to pak pokaždý jiný, posledně jsem takhle posypala filety z pangase a zalila jsem to smetanou a přidala do toho plátky česneku a rodina si mlaskala.

 
Ota
Ota - 13.7.2007 16:46

jasmine: babkatapka: kouk jsme na net v globusu tnedávno prodávali mražený pstruhy za 68 korun kus ( cca 750 g) coz je cca 90 korun za kilo .....

ale klidně použijte jiné sladkovodní ryby ... oni ti kupovaní pstruzi stejně nejsou tak dobrý jako to co vám někdo chytne

 
Ota
Ota - 13.7.2007 16:38

Qwea: tak to byla rychlovka ....... jsi dobrá já se k plotně dostanu nejdřív o víkendu .

Mě se na tomhle receptu líbí, že je strašně univerzální ... do majonézy se dá ledacos vmíchatsmajlik - 62 co by v trojobalu zaniklo nebo z pouze posypané ryby spadlo.... a ona tam pod sebou udrží ty výpečené štávy a udělá křustu-křustovatou

zkus oříšky, semínka, bylinky, papričky, sýr , česnek, minikostičky slaniny atd ...

 
Qwerty
Qwerty - 13.7.2007 16:16

babkatapka: Rybářský lístek je řešení.Ať je nás víc!smajlik - 58

 
Qwerty
Qwerty - 13.7.2007 16:15

Ota: Tak tohle vyšlo.smajlik - 67Ď!

 
babkatapka
babkatapka - 13.7.2007 15:52

je to moc dobré, ale moooc drahé, to se nedá koupit v obchoděsmajlik - 11smajlik - 57

 
jasmine
jasmine - 13.7.2007 15:50

smajlik - 76no jo je to lákavé rychlé,ale pstruh je v obcodě velmi drahý,nikdy jsem jej nejedlasmajlik - 67

 
Ota
Ota - 13.7.2007 14:34

Vlastní fotky nemám je to americký recept tak aspon nějaký důkaz ... dá se to aplikovat jak na podkovy tak na celopečení

http://www.cooks.com/rec/view/0,1717,130177-255196,00.html

http://chowtimes.com/2006/05/bake_salmon.html

 
Ota
Ota - 13.7.2007 14:23

Qwea: ANO ! ROZHODNĚ ANO !

 
Qwerty
Qwerty - 13.7.2007 13:29

Ota: Hele,tak jsem vytáhla tři kousky na rozmražení.Fakt se na to dává majonéza předem?

 
Ota
Ota - 13.7.2007 11:09

Qwea: jistá doba nastala když jsme si to dali poprvé v v kombinaci losos majonéza a parmazán s bylinkama smajlik - 62 ( Kalifornie) ....

 
Qwerty
Qwerty - 13.7.2007 11:02

Ota: Tohle zkusím.Majonéza se u nás může mazat rovnou na rohlíky.smajlik - 16Dík za tip.smajlik - 47

 
Ota
Ota - 13.7.2007 10:42

my od jisté doby všechny grilované ryby potřeme majonézou ( nešetřit) a na vrch nasypeme to co chceme zapéct na rybu ... koření, bylinky, sezamová semínka a pak to vrazíme do grillu smajlik - 42

 
Qwerty
Qwerty - 13.7.2007 10:25

syja: Vydra ví,co dělá.V 19.století byl lín vysoko ceněná "královská" ryba.smajlik - 16

 
syja
syja - 13.7.2007 10:14

Qwea: pro vydru asi taky ! měli jsme je v rybníku a vydra je loni na podzim vytahala jako první,pak teprve kapry a amurysmajlik - 36

 
Qwerty
Qwerty - 13.7.2007 9:50

Já to taky másle nepotírám,na něm je peču v pekáčku,předtím obalím v hladké mouce,aby udělali kůrčičku.smajlik - 67Jí se to s chlebem,brambory + rybí kostičky jsou složité.
Zrovna tak se dá upravovat lín.Bůhvíproč je většinou rybáři poslední dobou považován za druhořadou rybu a v obchodě se koupit asi nedá.Ale jestli máte doma rybáře,řekněte si mu o líny.Velikostí a stavbou kostry je podobný pstruhovi,tzn. dá se zrovna tak dobře vykostit,a maso má výborné,až to leckoho překvapí.Pro mě ryba č.1smajlik - 47

 
syja
syja - 13.7.2007 8:57

Dopoledne nalovené,večer ugrilované!To jsme měli v sobotu.Ani jsme to nepotírali máslem - jen posypali kořením na ryby.A byla to ňamka!!!

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.