Ryba s pomerančem
.jpg)
Potřebujete: 800 g rybího filé (plátky), 1 cibuli nakrájenou na drobno, špetku mletého zázvoru, 1 lžíce octa, 150 ml bílého vína, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžičku moučkového cukru, 2 lžíce Solamylu, šťávu z jednoho pomeranče, 5 lžic oleje, sůl
Postup: Filé obalíme ve směso Solamylu, zázvoru a soli a na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova. V míse smícháme cibuli, ocet, víno, sójovou omáčku, cukr, pomerančovou šťávu a dobře promícháme. Pak směs nalijeme na rybu, přikryjeme pokličkou a 2 - 3 minuty dusíme. Jako příloha je dobrá rýže.
25.5.2009 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ryba s pomerančem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Uf, uf, zkusila jsem to dnes udělat k obědu (neměla jsem nápad, co vařit) a moc nám to nechutnalo. Ale je to moje vina, bylo jasné, že to bude sladko-kyselé jídlo, a to my moc nemusíme.
.jpg)
sevenofnine: říkám tomu metoda "bavica"

Ota: a kdo nic z toho nemá, jako já, udělá květák ... takhle se dělá moderní kuchařka :-))
.jpg)
sharon: a kde nemá rybu může dát buřt, kdo nemá zázvor nebo koření na rybu ať dá dá jiný koření, kdo nemá žádný koření ať dá kečup, kdo nemá kečup ať dá sůl....
.gif)
zkusím to s pangasem a místo zázvoru dám koření na ryby

Vypadá to slibně.....jen já nerada zázbora ani nevím proč
ale možná udělám...