Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Filé v křenovém kabátku

Filé v křenovém kabátku

Potřebujete: 1 kg filé, česnek, sůl, adžika, hladká mouka, olej na smažení. Na bešamel máslo, mléko, hladkou mouku, žloutky a strouhaný křen nebo pár lžiček krenexu. Na konec zapékání tvrdý strouhaný sýr.

Postup: 1 kg filé namočíme aspoň na hodinu do mléka (zmizí rybí pach - komu nevadí, proces máčení vynechá).
Osušené filé osolíme, očesnekujeme, posypeme kořením adžika, obalíme v hladké mouce a narychlo opečeme na rozpáleném oleji na pánvi. Dáme stranou.

Zatím si uděláme klasický bešamel: rozpustit máslo, hladkou mouku, umíchat kašičku, zalít mlékem (z toho namáčení, ale ne všecko, jen přilévat!) a rozvařit na hladkou řídkou kaši. Kaši osolíme, podle chuti přidáme STROUHANÝ KŘEN - min. 2 lžíce, palčivost se horkem při pečení ztratí - anebo krenex, můžou a nemusí být 2 žloutky, ale klasika velí je tam dát.

Do zapékací nádoby slejeme olej po opékání, naskládáme opečené filé a přelijeme omáčkou. Na závěr pečení dáme nahoru strouhaný sýr typu eidam, prostě nevýrazné chuti, Niva by to zabila. Nejlepší příloha jsou vařené brambory.
Přeju dobrou chuť.

Za recept děkujeme čtenářce Orince.

Lenka Moučková


11.1.2011   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 19   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Filé v křenovém kabátku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Also
Also - 11.1.2011 17:52

orinka: Nezní to špatně..většinou dělám křenovku s hovězím...smajlik - 47smajlik - 64

 
orinka
orinka - 11.1.2011 15:43

Bellana: souhlasím všemi deseti. Obě jsou bible každé začínající kuchařky, záchrana tonoucího a jistota, že jídlo bude jedlé a kuchař nezraněn.smajlik - 68

 
Bellana
Bellana - 11.1.2011 15:35

orinka: Dneska vařím já a Vaříme účelně pro zdravé i nemocné - základní knihy pro přežití, když jsem jako třináctiletá dostala na starost dva mladší bratry, zatímco maminka si "lenošila" ve špitále. Bohudíky, přežila to ona i bratři. smajlik - 2

 
orinka
orinka - 11.1.2011 15:02

TULI: nějaký křenový krém ve sklenici...fakt to tam u vás nikde neroste?? To mě překvapuje, že není křen, tady je přece kolikrát zplanělý vidět růst divoce v trávě.

 
orinka
orinka - 11.1.2011 15:01

manka: jo, právě jsem svlečená a přísahám!!!!smajlik - 16

 
orinka
orinka - 11.1.2011 15:01

UVita: určitě i z pangase, na to se hodí každá taková ryba bez kůže.

 
UVita
UVita - 11.1.2011 14:04

orinka: určitě vyzkouším, hned jak koupím filé, ale musí bý bez kostí. Každé není. A nešlo by to udělat z pangase? On je samotný dost mdlý a tím křenem by se to ochutilo. Tam kosti nejsou a byl by problém vyřešený.

 
Linda
Linda - 11.1.2011 13:40

TULI: ne Lidl ho nevede, pouze Aldi (jestli dorazilo i k Tobe). U nás se strouhaný kren jí s majonézovou omáckou na jakési uzenine z hovezího masa - já to nemusím, ale ten kren se díky tomu dá obcas koupit, zvlást v období zranic = pred vánocemi, pred velikonocemi a tak smajlik - 34

 
evropka
evropka - 11.1.2011 13:17

asi to udělámsmajlik - 47

 
TULI
TULI - 11.1.2011 13:10

Linda: napr. v LIDLU nemaji smajlik - 66

 
Linda
Linda - 11.1.2011 12:55

TULI: u nás je obcas strouhaný ve sklenicce v Aldi. A nebo holt pestovat smajlik - 16

 
TULI
TULI - 11.1.2011 12:07

rybu mam rada ...ale kde sezenu ten kren ??? smajlik - 85smajlik - 85smajlik - 85

 
manka
manka - 11.1.2011 11:55

orinka: přísahej na holej pupeksmajlik - 64

 
orinka
orinka - 11.1.2011 11:17

manka: v téhle úpravě vůbec nepoznáš, že to filé je, a mou duši, na kočičí uši!smajlik - 31

 
sharon
sharon - 11.1.2011 11:02

Renda68: smajlik - 68smajlik - 47

 
manka
manka - 11.1.2011 10:43

když já filé nemám ráda. ale s křenem děláme kapříka, taky moc dobrý

 
orinka
orinka - 11.1.2011 10:01

Linda: právě že ryba a křen! To ti je tak lahodná kombinace...už jako malá jsem měla knížku Dneska vařím já a tam jsem to pochopila. Pro děti samozřejmě snadný recept - vrstva filé, vrstva strouhanky, vrstva strouhaného křenu...navrchu to končí strouhankou a poklade se lístky másla. Zapečené. Křen a to filé udělá úplnou pohádku. Jak nemám ryby ráda, tohle miluju. Adžika má nenapodobitelnou chuť, ta to povýší na něco mimořádného.

 
Linda
Linda - 11.1.2011 9:55

To musím vyzkouset smajlik - 57, ale az budu doma sama a vetrat budu zbytek dne - rybu a jeste kren to by me mohl viking vystehovat smajlik - 34

 
Renda68
Renda68 - 11.1.2011 9:35

S křenem zkusím, já to dělám úplně stejně s kaparama - přidám je při opíkání filé a zároveň s ním taky vybírám a skládám do zapíkačky, poliju bešamelem, posypu eidamem a je to výýýbornýýsmajlik - 57. Jejda, filé bych si dala. Ale kdy? Mám doma ty 2 perličky - hamťák - leda bych je naložila a filé vsunula do mezičasusmajlik - 26. Asi jo, jsem to holka šikovnásmajlik - 5smajlik - 31

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.