Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ryba se zelím

Ryba se zelím

Potřebujete: rybí filety, 1/2 kg hlávkového zelí, 2 malé cibule, provensálské koření, máslo, bobkový list, kudrnka, sůl a pepř

Postup: Rybí filety omyjeme. Případné kosti vyndáme pinzetou. Zelné listy zbavíme tuhých částí a nakrájíme je na tenké proužky. Ty podusíme na másle doměkka. V kastrolu rozpustíme máslo a cibuli nakrájenou nadrobno na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme zelí, provensálské koření, osolíme a opepříme. Dusíme dalších 10-15 minut. Mezitím máslem vymažeme zapékací misku, do které dáme vrstvu zelí, rybí filety, 1-2 bobkové listy, petržel kudrnku nasekanou nadrobno, a zakončíme zbylým zelím. Vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut při 180 stupních Celsia. Můžeme podávat bez přílohy nebo s vařeným bramborem.

Tip: můžeme též zvolit kapustu nebo pekingské zelí

Lenka Moučková


14.4.2011   Rubrika: Pokrmy z ryb   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ryba se zelím

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
loupák
loupák - 14.4.2011 14:25

sharon:smajlik - 93

 
sharon
sharon - 14.4.2011 13:40

loupák: němci nejsou češi.....smajlik - 68

 
loupák
loupák - 14.4.2011 12:30

to byla reakce na recept od Markyza(proti gustu...)...jinak tento recept o.k.

 
loupák
loupák - 14.4.2011 12:23

to mi silně připomíná tady u nás na západě(čech)němce v restauracích,kteří si dávají úplně běžně(fakt nekecám) kynutý knedlíky a k tomu obalovaný květák a smažený sýr s tatarkousmajlik - 98

 
sharon
sharon - 14.4.2011 11:06

rybu zvlášť ....a zelí s kusem pečené flákoty.....smajlik - 47

 
Linda
Linda - 14.4.2011 8:46

Markýza: tak zrovna v nedeli nemuzusmajlik - 34 - stehuju

 
Markýza
Markýza - 14.4.2011 8:33

Linda: tak až to budu vařit, tak tě pozvu smajlik - 68 jak jsem se tak inspirovala, tak už asi tuto neděli, přijeď smajlik - 16

 
Markýza
Markýza - 14.4.2011 8:32

Jarča*: mám a je to dobré, móc dobré. Prostě zelí, knedlík, maso - i když můj mladší syn tvrdí, že ryba není masosmajlik - 68

 
Linda
Linda - 14.4.2011 8:09

Kombinace ryby a zelí mi prijde jako HODNE odvázná. Ochutnala bych u nekoho a podle toho se rozhodla. Delat si to sam pro sebe nebudu.

 
Jarča*
Jarča* - 14.4.2011 7:14

Markýza: ryba s knedlíkem mi připadá jako dost odvážná kombinace, do toho bych asi měla strach se pouštětsmajlik - 68. Ale když to máš vyzkoušené...

 
Markýza
Markýza - 14.4.2011 6:43

tohle dělám se zakysaným zelím - a bez koření. a rybu před zspékáním ještě obalím v hl§ mouce a osmažím - nejlépe na sádle kterým pak poliju to zelí. Je to fantastické (s knedlíkem)

 
dadka
dadka - 14.4.2011 1:10

Zajímavá kombinace. Ještě jsem to nezkoušela. Dělám rybu smaženou, po mlynářsku, zapečenou se sýrem, nebo na rajském protlaku.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.