Ryba se zelím

Potřebujete: rybí filety, 1/2 kg hlávkového zelí, 2 malé cibule, provensálské koření, máslo, bobkový list, kudrnka, sůl a pepř
Postup: Rybí filety omyjeme. Případné kosti vyndáme pinzetou. Zelné listy zbavíme tuhých částí a nakrájíme je na tenké proužky. Ty podusíme na másle doměkka. V kastrolu rozpustíme máslo a cibuli nakrájenou nadrobno na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme zelí, provensálské koření, osolíme a opepříme. Dusíme dalších 10-15 minut. Mezitím máslem vymažeme zapékací misku, do které dáme vrstvu zelí, rybí filety, 1-2 bobkové listy, petržel kudrnku nasekanou nadrobno, a zakončíme zbylým zelím. Vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut při 180 stupních Celsia. Můžeme podávat bez přílohy nebo s vařeným bramborem.
Tip: můžeme též zvolit kapustu nebo pekingské zelí
14.4.2011 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ryba se zelím
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
sharon:
.gif)
loupák: němci nejsou češi.....
.gif)
to byla reakce na recept od Markyza(proti gustu...)...jinak tento recept o.k.
.gif)
to mi silně připomíná tady u nás na západě(čech)němce v restauracích,kteří si dávají úplně běžně(fakt nekecám) kynutý knedlíky a k tomu obalovaný květák a smažený sýr s tatarkou
.gif)
rybu zvlášť ....a zelí s kusem pečené flákoty.....
.jpg)
Markýza: tak zrovna v nedeli nemuzu - stehuju
.jpg)
Linda: tak až to budu vařit, tak tě pozvu jak jsem se tak inspirovala, tak už asi tuto neděli, přijeď
.jpg)
Jarča*: mám a je to dobré, móc dobré. Prostě zelí, knedlík, maso - i když můj mladší syn tvrdí, že ryba není maso
.jpg)
Kombinace ryby a zelí mi prijde jako HODNE odvázná. Ochutnala bych u nekoho a podle toho se rozhodla. Delat si to sam pro sebe nebudu.

Markýza: ryba s knedlíkem mi připadá jako dost odvážná kombinace, do toho bych asi měla strach se pouštět. Ale když to máš vyzkoušené...
.jpg)
tohle dělám se zakysaným zelím - a bez koření. a rybu před zspékáním ještě obalím v hl§ mouce a osmažím - nejlépe na sádle kterým pak poliju to zelí. Je to fantastické (s knedlíkem)
Zajímavá kombinace. Ještě jsem to nezkoušela. Dělám rybu smaženou, po mlynářsku, zapečenou se sýrem, nebo na rajském protlaku.