Zapékané těstoviny bez masa
Ingredience: Vrtule z tvrdé pšenice, balíček mražené zeleniny, 3–5 vajec, strouhaný sýr, sůl, směs koření na těstoviny, případně pepř, skleněná zapékací miska.
Postup: Většina z nás už vařila těstoviny, proto víme, že získají na objemu. Jejich množství tedy volíme v závislosti na velikosti zapékací mísy. Těstoviny uvaříme v osolené vodě do takové měkkosti, jak máme rádi (pozn. těstoviny z tvrdé pšenice se nerozvaří, takže je klidně můžeme uvařit až „do měkka“). Mezitím si uvaříme zeleninu, kterou ochutíme kořením na těstoviny, osolíme, případně opepříme. Ve skleněné zapékací misce smícháme těstoviny a zeleninu. Vše zalijeme rozšlehanými vejci, smíchanými s nastrouhaným sýrem. Zapékáme nejméně 30 minut, aby se vejce prohřála a srazila. Proč ve skleněné misce? Na stůl je velmi elegantní a barevnost zeleniny potěší oko každého stolovníka.
4.4.2006 Rubrika: Těstoviny | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5