Rýžový nákyp

Potřebujete: 300 g uvařené rýže, 150 g šunky, 3 vejce, 120 g tvrdého sýra, 1 lžíci rajčatového protlaku, 3 lžíce oleje, hrubou mouku, sůl a pepř podle chuti, zelenou ptrželku na ozdobu
Postup: Uvařenou rýži nechcte vychladnout a vmíchejte do ní žloutky, nastrouhaný sýr a nadrobno nakrájenou šunku. Přidejte rajčatový protlak, osolte, opepřete a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané zapékací misky směs nalijte a zapečte v předehřáté troubě asi tři čtvrti hodiny. Na talíři ozdbote zelenou pertželkou a podávejte se zeleninovým salátem.
5.5.2011 Rubrika: Rýže | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Rýžový nákyp
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
to se mi nelíbí, takové nejedlé.....
LenkaT: když mě na tom nákypu vadí to, že se zapečením v troubě poničí dost vitamínů, vařená a ještě pečená rýže...i když já už jsem kolikrát rýži zapékala taky, když mi zbyla, třeba s lilkem - v tom případě se nic jiného dělat nedalo, protože lilek se syrový jíst nedá
.jpg)
proč zas ten protlak???

ale pak to není nákyp, ale salát

orinka: nebo místo vajíček ředkvičky, místo hrášku sterilovaná kukuřice a pak ještě surimi tyčinky na chuť. Mňam

orinka - o tom tu nikdo nepochybuje
anebo uvařit vajíčka natvrdo a z rýže udělat salát! Právě ho mám rozpracovaný = zbylá rýže od včera, pytlík mladého zeleného hrášku, vajíčka natvrdo, pórek, majonéza light a rajčata + zelený salát na ozdobu. No nejsem já šikovná?