Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Jihočeské bosáky

Jihočeské bosáky

Potřebujete: 40 dkg brambor uvařených ve slupce, 40 dkg syrových brambor, 1 vejce, 30 dkg hrubé mouky, teplé mléko, sůl

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zalijeme trochou teplého mléka (asi půl hrnku), osolíme, přidáme vejce, mouku. Těsto musí být tužší. Tvoříme koule velikosti tenisových míčků a vaříme 20 minut ve vodě. Knedlíky polijeme osmaženou cibulkou a podáváme s kysaným zelím. 

Jasmine nám všem dělá chutě. Děkujeme za jihočeský recept.

Lenka Moučková


10.4.2008   Rubrika:   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Jihočeské bosáky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Štír
Štír - 11.4.2008 7:46

Moje babička z jižních Čech tyto knedlíky vařila takto:
1/3 vařených brambor, 2/3 syrových brambor - nastrouhaných na struhadle s "dirkami" - velice najemno. Ty se vylisovaly co nejvíce, babička je lisovala na lisu na tvaroh, voda se nechala ustát a škrob z ní se smíchal s bramborami. Tuto hmotu už jenom osolila, udělala koule asi jako tenisáky, obalila v hladké mouce a dala vařit. Žádná mouka, žádné vejce. Dávala je jako přílohu k vepřovému masu a zelí. Dost pracné, ale moc dobré.

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 18:30

Ota: tchánova maminka je Francouzkasmajlik - 68a nebuď drzý nebo ti dám do hubičky, partyzánesmajlik - 36smajlik - 16

 
Ota
Ota - 10.4.2008 16:13

Šťastná Baronka: syn francouzského zajatce a budějovické partyzánky ? smajlik - 98

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 13:27

se mi to mohlo poslati alespoň dvanáckrátsmajlik - 82smajlik - 68

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 13:27

Ota: né mangel né, ale tcháník je z poloviny Francouz a Budějovičáksmajlik - 16

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 13:26

Ota: né mangel né, ale tcháník je z poloviny Francouz a Budějovičáksmajlik - 16

 
Ota
Ota - 10.4.2008 13:16

Šťastná Baronka: a pán je francouz ? a rodilý ?
My máme ještě v rodu polského němce, amerického němce a amerického kanadana s švédsko finským kořenem ... jo sestry byly vždycky na cizince

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 12:59

Ota:Sheeni: KV,Trenčín,Miskolc já, Budějovice,Komárno,Francie - manžel)smajlik - 68

 
Ota
Ota - 10.4.2008 12:31

Šťastná Baronka: jasně ale já jsem mix náplavek jižní, východní, západní čechy ,sudety a pokřtěný vltavou

 
Sheeni
Sheeni - 10.4.2008 12:09

Šťastná Baronka: Tož zkama si?smajlik - 42

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 12:09

Sheeni: Vítejte v Načapám těsmajlik - 42 ááááááá tady je slečna sama domasmajlik - 40smajlik - 68

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 12:07

Ota: podle toho, odkud jsi) u nás se dávaj přesně takto, půl na půl vařené syrovésmajlik - 75

Žádné papú není normální ani nenormální, liší se to dle mne podle toho, odkud v ČR jsmesmajlik - 61

 
Ota
Ota - 10.4.2008 11:58

Sheeni: www.youtube.com/watch?v=z2EnDKvcXV8

 
Ota
Ota - 10.4.2008 11:50

Šťastná Baronka: nejsou...... do normálních chlupatých knedlů vařené brambory nepatří

 
Sheeni
Sheeni - 10.4.2008 11:46

Šťastná Baronka: Počkej počkej, čekám čekámsmajlik - 42

 
Bridgetj
Bridgetj - 10.4.2008 11:46

orinka: Tak to jo. Já jen, že všude píšou, že se má tekutina vysát kvůli přebytku vody a škrobu. Ďouka.

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 11:25

Sheeni: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34zrovna nedávno jsem na to koukala smajlik - 60 co děti...dějepis...a konkrétně...druhá světová...už budu...promiňsmajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.4.2008 11:20

K dotazům. Je tam hrubá mouka, ta vsákne všechnu přebytečnou tekutinu. Tím je pověstná.

 
Sheeni
Sheeni - 10.4.2008 11:02

Šťastná Baronka: A neměl byste si do tý jehly navlíknout niť?

 
Šťastná Baronka
Šťastná Baronka - 10.4.2008 10:51

Sheeni: jaký orli?smajlik - 42smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

A k receptu, nejsou toto normální chlupatý kenyky?smajlik - 26 ale dobrýsmajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.