Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Bramborák se zelím

Bramborák se zelím

Potřebujete: 500 g brambor, 3 stroužky česneku, 60 g hladké mouky, 1 vejce, na hrstičku majoránky, sůl, pepř, drcený kmín, 250 g kysaného zelí,1 cibuli

Postup: Brambory nastrouhejte najemno, přidejte česnek, vajíčko, koření a mouku. Zamíchejte a pokud nechcete, aby vám brambory zhnědly, pokapte je trochou citrónové šťávy. Z hmoty tvořte bramboráčky a usmažte je na sádle nebo na oleji.

Příprava zelí: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na oleji dozlatova, přidejte zelí, dochuťte ho jak máte rádi a duste doměkka. Pro ještě lepší chuť můžete do zelí přidat uzené maso nebo slaninu.

Na talíř dejte bramborák, na jednu jeho polovinu dejte zelí a přiklopte druhou půlkou.

Lenka Moučková


13.6.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 7   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborák se zelím

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
lidule
lidule - 13.6.2012 17:12

Tak toto jsem dělala v sobotu s tím masem, to bylo mňamsmajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.6.2012 14:58

Milda3: smajlik - 66Nezkašíš,naopak získáš je nadýchanějšísmajlik - 50smajlik - 47smajlik - 75: už je jinak nedělámsmajlik - 64

Kozoroh18: také znám bramboráky bez česneku se švetskami na pelchu v trouběsmajlik - 94

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 13.6.2012 11:54

také jsme dělali bramboráky se zelím zamíchaným v bramborovém těstě. Dělali jsme je poprvé asi před víc jak 20 lety. nepovedlo se nám zelí, chutˇově to šlo, ale bylo moc měkké. Bylo nám líto ho vyhodit i když jen asi 10kg. A tak bdyž jsme smažili bramboráky zkusili jsme zelí do toho těsta zamíchat a chutnalo to dobře. I švestky jsou dobrá v bramboráku.

 
Milda3
Milda3 - 13.6.2012 9:28

Světlonoska: tak s droždím jsem to ještě nezkoušel a popravdě jsem to ani neslyšel,ale zkusím to myslím že se s tím nic zkazit nedá

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.6.2012 8:50

Také ho dělávám,je moc dobrý do všech bramboráků dávám droždísmajlik - 64dělám je i z vloček, nebo s cuketou napul s bramboramismajlik - 94

 
Milda3
Milda3 - 13.6.2012 6:59

tak já dělám bramborák se zelím tak ,že to kysané zelí nakrájím na menší kousky a zamíchám do směsi a nebo taky místo zelí dávám nastrouhanou cuketu
taky jsem už dělal několikrát bramborák podle receptu některé zdejší ŠŽ z tvrdého chleba a ani to nebylo poznat že by to nebylo z brambor,občas do těch směsí přidávám nadrobno nakrájený salám nebo uzené masko

 
orinka
orinka - 13.6.2012 5:50

aby brambory po nastrouhání netmavly, polévají se vařícím mlékem.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127553.
Archiv anket.