Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Uhlířina

Uhlířina

Potřebujete:

Na noky: 30 dkg hladké mouky, 3 vajíčka, sůl, vodu podle potřeby

Dále budete potřebovat: 10 dkg špeku, 2 středně velké cibule, kmín a sůl podle chuti a asi 3/4 kg brambor, které jste si předem uvařili ve slupce

Postup:

Mouku, sůl, vejce a vodu zpracujte, až vám vznikne tužší těsto. Nechte ho asi půl hodinky přikryté odpočinout. Pak z těsta vytvarujte noky a uvařte je v osolené vodě.

Na pánvičce osmahněte nakrájený špek !na kostičky), až se vypeče, pak přidejte cibuli a kmín. Cibuli míchejte, dokud nezezlátne a přimíchejte brambory nakrájené na plátky a noky. Osolte a dobře prohřejte a promíchejte.

 

 

 

Meryl


1.10.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 25   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Uhlířina

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Tygřík
Tygřík - 3.10.2012 14:29

Milda3: Díky, to by mě nenapadlo smajlik - 68
orinka: To mi povídej... Zbožňuju tak akorát osmahnutou cibulku, a čím víc, tím líp... Třeba i na špekových knedlících... Nebo knedlících plněných uzeným... Bože, dost, mám hlad! smajlik - 34

 
evropka
evropka - 1.10.2012 19:19

manka: kam?

 
orinka
orinka - 1.10.2012 15:15

Tygřík: smaženou cibulí se každé obyčejné jídlo povýší na chuťovku.smajlik - 57

 
manka
manka - 1.10.2012 15:10

evropka: marš

 
evropka
evropka - 1.10.2012 14:06

monja: se zelím se tomu zase říká grenadýrsmajlik - 26

 
ajjana
ajjana - 1.10.2012 13:53

dávám zbylé knedlíky místo noků a je to dobrota velkásmajlik - 47

 
monja
monja - 1.10.2012 13:45

A já myslela, že jsou to brambory s flekama se zélím ... ale tohle se mi moc nelíbí ... abych ještě do brambor dávala něco s moukou smajlik - 55.... škoda dobrejch brambor ...

 
Milda3
Milda3 - 1.10.2012 11:58

Tygřík: asi proto že uhlířina,pálení dřevěného uhlí v milířích se konalo v lese

 
Tygřík
Tygřík - 1.10.2012 11:42

U nás se tomu říká Lesák - nevím proč... Dělávám ráda, doma mi to všichni jedí, jen na čtyři normální porce musím osmahnout tak čtyři velké cibule, ne-li víc, protože lesák je prostě nejlepší totálně zaházený cibulkou, mňam smajlik - 57

 
evropka
evropka - 1.10.2012 11:41

já na to mám chut,ale nechci to vařitsmajlik - 72

 
Jaguška
Jaguška - 1.10.2012 11:40

A ještě jedna oprava: Stella - tím končím, tvá Máňa.

 
Jaguška
Jaguška - 1.10.2012 11:39

Oprava: vařila

 
Jaguška
Jaguška - 1.10.2012 11:38

Uhlířinu vařina Stela Zázvorková Zdeňkovi Svěrákovi ve filmu Kolja.

 
Jaguška
Jaguška - 1.10.2012 11:37

Linda: Tak zdravé to určitě není, ale dobré ano, a jednou za čas se to dá.
PEGG: Noky si můžeš udělat podle svého, někdo dává nakrájené knedlíky.

Podobný je grenadýrmarš - to jsou nudle s bramborama a zase škvarky nebo špek a osmažená cibulka. Ten jsem ještě nedělala, ale určitě ho zkusím. Bude změna.

 
PEGG
PEGG - 1.10.2012 11:28

Linda - 1.10.2012 11:13 - smajlik - 68 taky bych s tím doma neuspěla a upřímně, sama bych si to taky nedala a to tyhle eintopfy můžu. Netvrdím, že to nebude dobré, jen ty noky musí být tvrdé, ne?

 
Linda
Linda - 1.10.2012 11:13

To jsem v zivote nepotkala a ani si nejsem jista, jestli by mi to doma proslo smajlik - 16....ovsem netvrdim ,ze to neni zravy smajlik - 64

 
Milda3
Milda3 - 1.10.2012 11:01

tak tendhle název i jídlo slyším a od Jagušky vidím poprvé,kolikrát paní neví co vařit,tak ji to navrhnu,vypadá to jedle

 
sevenofnine
sevenofnine - 1.10.2012 9:26

tak tohle dneska zkusím, zbyly mi 2 špekáčky z včerejšího opíkání tak je tam hodím :-).

 
magic11
magic11 - 1.10.2012 9:18

loupák: smajlik - 47 jdu do toho, mám tip dneska na večeři

 
loupák
loupák - 1.10.2012 9:15

Jaguška: jojo,kys.okurek nesmí chybět a hooodně opečené cibulky,ňamsmajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78540.
Archiv anket.