Vegetariánské brambory

Potřebujete: 8 brambor, 1 smetana, 2 cibule, 4 lžíce másla, 4 lžičky mouky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, olej na vymazání.
Postup: Na másle osmahneme cibulku přidáme česnek, mouku, osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Brambory nakrájíme na kolečka, klademe do vymazaného pekáče a zalijeme polovinou omáčky. Přidáme další vrstvu brambor a zalijeme. Pečeme zakryté 40 minut a odkryté dalších 20 minut. Mužete podávat jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu.
5.4.2013 Rubrika: Brambory | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vegetariánské brambory
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
kubikm: dělám vše od oka a podle toho co dům dá,co bych sepisovala
ale pár dobrých recpetů mám,jen čas jaksi nezbývá

Světlonoska: to neřeš, pošli merylce své recepty
, co ti brání?

1567: bučková je otapetovaná kostra, to je hnus...

Světlonoska: a vaření pana Pohlraicha se ti líbí?Ten rád brambory nakrájené na tenká kolečka, nastrouhaný sýr, česnek a smetanu. Vše zamíchá a dá zapéct, až brambory zrůžoví. Je to také francouzská mňamka a je to fakt moc dobré. To já sice nejsem hubená jako modelka Bučková, a ani bych nechtěla. Tak si občas užij života, strašně utíká....
.gif)
Světlonoska: ale Meryl nedává nikomu příkaz aby tak vařil.....jasně že si budeš dál vařit podle sebe.....proč ne ?.....magic11:
.gif)
Ani bych to tak tučné neuměla udělat,je mi proti srsti,prostě tak nevařím a vařit nebudu
Když ono s Merylkou je to recept za druhým,..samý tučný..to není jen občas

Světlonoska: hřešit takhle jednou za čas se smí , zkus to někdy, bude ti líp na světě

Souhlasím, že je to trošku kalorická bomba. Taky dávám přednost bramborám v páře, dělám si je na svém novém "miláčkovi", multifunkčním přístroji Thermomix, a je to mňamka.
.jpg)
světlonožko, ale víš, jak je to dobrý?
.gif)
Na brambory nehňácám smetanu a celou to ani náhodou
a ještě tolik másla,to bychom za chvíli takovýmto vařením neprošli dvěřmi a mohli je zrušit,sorry,Merylko,jsou to samé tuky!!
nejlepší brambory jsou v páře,nebo zapečené
.jpg)
to jsou gratinované brambry, ne? já tam dávám i brokoličku, a místo smetany mlíko plnotučné.. mňam :-)
sharon: řízek k tomu, hm?
.gif)
já říkám že řízek je řízek.......
.gif)
Jagea: tohle nám dělávala teta na jižní moravě...a zapíjelo se burčákem....
Jagea: anebo (ale musí být domácí) brambory kartáčkem i se slupkou vydrhnu dočista, upeču vcelku na plechu a pak měkké i se slupkou jím tak, že ke každému soustu přiberu kousínek másla. Samozřejmě i sůl.

Já si zase pochutnám na bramborách, když je nakrájené na plátky na sucho upeču na plechu a pak shrnu do mísy, kde mám rozetřený česnek a čerstvé máslo. Protřesu, jím.
cajthamlová by asi vytýkala nedostatek bílkovin. Jinak výborná chuťovka.
.gif)
dělám trošku zjednodušeně,brambory nakrájím a prokládám vrstvy: cibulí,česnekem,kořením a nakonec zaleju smetanou a navrh zasypu sýrem
...pro masožravce se tam dává jakýkoliv masíko,já dávám kotletky
Abych brambory nemusela tak dlouho péct,napřed si je předvařím.