Zeleninový salát s tofu
Potřebujete: 20 dkg přírodního tofu, brokolici, tlustostěnnou papriku (červenou, žlutou nebo oranžovou), čerstvé lístky špenátu, ocet balsamico, olivový olej, vejce.
Postup: Papriku zbavte slupky (opečte pod grilem nebo na plátu na sporáku, pak sloupněte) a nakrájejte na proužky. Povařte brokolici v osolené vodě do křupava (celou palici nebo obsah jednoho sáčku mrazené zeleniny). Zbavte ji případných tužších košťálů, špenát blanšírujte po dobu asi 2 minut. Vše nechte okapat. Nakrájejte tofu na plátky či na kostičky a ty několikrát za sebou obalte v trojobalu. Osmahněte tofu na troše olivového oleje. Smíchejte zeleninu s tofu, dochuťte olivovým olejem a balsamikovým octem, osolte a opepřete.
Tip:
* kdo chce zůstat na "sojové notě", může použít sojanézu ("majonézu" ze soji) prodávanou v obchodech se zdravou výživou.
* přidáte-li do salátu těstoviny, obdržíte hlavní jídlo.
2.11.2007 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5