Dánský ovocný salát
Potřebujete: 3-4 druhy ovoce nakrájeného na kousky - může být čerstvé nebo kompotované (kompotované ovoce je třeba nechat pořádně odkapat), 2 pasterované syrové žloutky, 1 lžičku vanilkového cukru, trošku moučkového cukru (podle kyselosti ovoce), 1/4 l smetany na šlehání, případně čokoládovou rýži nebo hoblinky
Postup: Žloutky utřeme s cukry a přidáme smetanu - nejlépe je použít ruční šlehač. Díky žloutkům nelze hmotu vyšlehat do konzistence šlehačky, vznikne tak hustý krém. Do krému vmícháme okapané ovoce, můžeme zdobit čokoládovou rýží nebo čokoládovými hoblinkami.
Čtenářka Linda píše: "Pro mne je to neuvěřitelně dobrý recept. Ale pokud nemáte odvahu použít syrové žloutky, můžete použít jen oslazenou šlehačku nebo zakysanou smetanu," podotýká Linda, "ale to nemám vyzkoušené." Děkujeme za recept.
Pozn. redakce: pasterované žloutky se prodávají pro profesionální sféru
19.4.2010 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dánský ovocný salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Asi je to kalorická bomba, ale dala bych si