Salát z červeného zelí
Potřebujete: 30 dkg červeného zelí, 1 středně velké jablko,1/2 cibule, sůl, 1 lžičku olivového oleje, 3 vrchovaté lžíce bílého smetanového jogurtu, 1 - 2 lžičky citrónové šťávy, 1 - 2 lžičky krystalového cukru
Postup: Zelí nakrouhejte, jablko nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte najemno. Přidejte ostatní suroviny a promíchejte. Podle chuti doslaďte. Salát podávávejte vychlazený.
28.3.2011 Rubrika: Saláty | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Salát z červeného zelí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Mam ten samy recept, jen nedavam sul, ani cukr a pridam vlasske orechy
orinka: musí být nakrájené dost najemno a když ho osolíš a taky trošku pomačkáš bude dobré
ale to zelí bude tvrdé. Já bych to spařila. Mám ráda salát z raného zelí, to stačí v míse důkladně pomačkat rukama.
modroočka - 28.3.2011 1:42 - dělám podobné. Tak mě napadlo, že už jsme ho dlouho neměli Jo a do té mrkve ještě dávám rajče mírně osolím a dám citron
Já miluju Coleslav, zelný, hanácký, .....
miluji různé saláty, jejichž základem je zelí. Někdy přidávám přísady jako do bramborového sálatu, jindy jen zelí, mrkev, olivy, trochu cibulky, smíchat možné s majonézou, anebo jen zálivkou z olivového oleje, citronu a velkým množstvím kopru...
Anebo jen na hrubou nastrouhanou mrkev s citronovou šťávou. To je skutečná dobrota.