Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Letní rýžový salát

Letní rýžový salát

Potřebujete: rýži parboiled v sáčcích, papriku (červenou nebo žlutou), omáčku vinaigrette, nakládané okurky, nakládanou kukuřici.

Na omáčku vinaigrette: ocet, olej (nejlépe olivový), sůl a pepř, hořčici

Postup: Nejprve si připravte omáčku vinaigrette: do mísy dejte poctivou lžičku hořčice, pak přidejte polévkovou lžici octa se třemi lžícemi olivového oleje. Dobře vymíchejte a případně dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti. Rýži připravte podle návodu na obalu. Až je uvařená, rýži vysypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím papriku zbavte semeníku a nakrájejte na drobné kousky. 2-3 nakládané okurky nakrájejte na tenká kolečka. Nakládanou kukuřici z menší konzervy nechte okapat. K rýži přidejte papriku, okurky a kukuřici, dochuťte omáčkou vinaigrette, dobře promíchejte a nechte vychladit. Podávejte s nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Lenka Moučková


25.7.2011   Rubrika: Saláty   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Letní rýžový salát

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Gorawen
Gorawen - 25.7.2011 19:20

orinka: pisnicku neznamsmajlik - 82... Jenom mam rada tyhle zdrave "ekonomicke" potraviny ryzi, lusteniny, ovesne vlocky...Ekonomicke = z mala udelas hodne a z ryze zije hodne lidi na teto planete tak si ji za to trochu vazim....smajlik - 46 smajlik - 46Nejradeji mam bilou...ju a tu cinskou hladovou zed bych tedy jednou chtela videtsmajlik - 60smajlik - 30

 
sharon
sharon - 25.7.2011 13:03

je to možná blbý , ale já nemám ráda když se kombinuje čerstvá zelenina se sterilovanou, nebo čerstvé ovoce s kompotovaným.....a sáčkovou rýži jsme dávno zavrhla.......ochutnala bych , ale dělat to nebudu, počkám kdo mě pozve.......u nás frčí těstovinové saláty....smajlik - 26

 
Kadla
Kadla - 25.7.2011 11:49

Já teda ty konzervované přisady v tomhle případě docela chápu. Nakládaná okurka má úplně jinou chuť než čerstvá salátovka a sterilovaná kukuřice je chuťově o dost lepší než mražená. Čerstvá kukuřice stejně ještě nedozrála (kdyby teda někdo chtěl doběhnout na pole)... Takže mi to jídlo přijde v pořádku tak, jak je napsáno. Samozřejmě že by se tam daly dát jiné suroviny (myslím jinou zeleninu), ale to by asi mělo úplně jinou chuť a řekla bych, že ta nakládaná okurka tam bude super.. tak proč to nahrazovat...

 
orinka
orinka - 25.7.2011 11:37

Gorawen: Hele, a nejsi z Číny?smajlik - 98"Veliká je naše čínská země, stačí nám jen hrstka rýže denně"smajlik - 68 - znáš tu písničku??smajlik - 16

 
Zvědavka
Zvědavka - 25.7.2011 9:22

Já to nechápu celé smajlik - 76.

 
orinka
orinka - 25.7.2011 8:13

Rýžový salát je dobré jídlo po studenu, jenom nechápu ty konzervované přísady. V létěsmajlik - 76

 
Gorawen
Gorawen - 25.7.2011 7:38

Ryzi mam rada, miska ryze nekolikrat denne a nic mi nechybi...smajlik - 77

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.