Letní rýžový salát
Potřebujete: rýži parboiled v sáčcích, papriku (červenou nebo žlutou), omáčku vinaigrette, nakládané okurky, nakládanou kukuřici.
Na omáčku vinaigrette: ocet, olej (nejlépe olivový), sůl a pepř, hořčici
Postup: Nejprve si připravte omáčku vinaigrette: do mísy dejte poctivou lžičku hořčice, pak přidejte polévkovou lžici octa se třemi lžícemi olivového oleje. Dobře vymíchejte a případně dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti. Rýži připravte podle návodu na obalu. Až je uvařená, rýži vysypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím papriku zbavte semeníku a nakrájejte na drobné kousky. 2-3 nakládané okurky nakrájejte na tenká kolečka. Nakládanou kukuřici z menší konzervy nechte okapat. K rýži přidejte papriku, okurky a kukuřici, dochuťte omáčkou vinaigrette, dobře promíchejte a nechte vychladit. Podávejte s nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
25.7.2011 Rubrika: Saláty | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Letní rýžový salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: pisnicku neznam... Jenom mam rada tyhle zdrave "ekonomicke" potraviny ryzi, lusteniny, ovesne vlocky...Ekonomicke = z mala udelas hodne a z ryze zije hodne lidi na teto planete tak si ji za to trochu vazim.... Nejradeji mam bilou...ju a tu cinskou hladovou zed bych tedy jednou chtela videt
je to možná blbý , ale já nemám ráda když se kombinuje čerstvá zelenina se sterilovanou, nebo čerstvé ovoce s kompotovaným.....a sáčkovou rýži jsme dávno zavrhla.......ochutnala bych , ale dělat to nebudu, počkám kdo mě pozve.......u nás frčí těstovinové saláty....
Já teda ty konzervované přisady v tomhle případě docela chápu. Nakládaná okurka má úplně jinou chuť než čerstvá salátovka a sterilovaná kukuřice je chuťově o dost lepší než mražená. Čerstvá kukuřice stejně ještě nedozrála (kdyby teda někdo chtěl doběhnout na pole)... Takže mi to jídlo přijde v pořádku tak, jak je napsáno. Samozřejmě že by se tam daly dát jiné suroviny (myslím jinou zeleninu), ale to by asi mělo úplně jinou chuť a řekla bych, že ta nakládaná okurka tam bude super.. tak proč to nahrazovat...
Gorawen: Hele, a nejsi z Číny?"Veliká je naše čínská země, stačí nám jen hrstka rýže denně" - znáš tu písničku??
Já to nechápu celé .
Rýžový salát je dobré jídlo po studenu, jenom nechápu ty konzervované přísady. V létě
Ryzi mam rada, miska ryze nekolikrat denne a nic mi nechybi...