Hlávkový salát "Narychlo"
Ingredience: 2 hlávkové saláty, 2–4 vejce (podle toho, jak moc je máme rádi), pár ředkviček, může být i čerstvá karotka či mrkev, smetana, čerstvé bylinky.
Postup: Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím si omyjeme hlávkový salát, natrháme jej na menší kousky (přípradně nakrájíme na proužky) a vložíme do keramické mísy. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky, karotku nastrouháme na širší proužky. Uvařená vejce nakrájíme na osminky a všechno přidáme k salátu. Smetanu smícháme s čerstvými bylinkami, můžeme dochutit i solí a pepřem a tímto dresinkem zalijeme salát. Povrch můžeme posypat osmaženými kostičkami housky.
Za recept děkujeme čtenářce Marii K. a těšíme se na další vaše jarní recepty.
6.6.2006 Rubrika: Saláty | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5