Vánoční punč
.jpg)
Potřebujete: 1 l kvalitního červeného vína, 3/4 l černorybízové šťávy (nebo 100% džusu), 0,1 l českého rumu, 4-5 kousků badyánu, 3-4 kousky skořicové kůry, 5-6 lžic tekutého medu, pomeranče a jablka, 0,25 l portského vína nebo sherry
Postup: Oloupejte pomeranče, zbavte je bílých vláken a oloupejte až na dřeň. Oloupaná jablka nakrájejte na malé kousky a s pomerančem nechte macerovat v rumu. V hrnci svařte černorybízovou šťávu s vínem a kořením. Sceďte zpět do hrnce a přidejte med a macerované ovoce. Přilijte portské nebo sherry. Znovu prohřejte. Pijte horké!
8.12.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vánoční punč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Zrovna je mi nějak chladněji, by mě to zahřálo, co? Rum mám, víno by se našlo, ale ta rybízová šťáva

talenka: taky jsem byla dneska na Svoboďáku a dala si horkou medovinu i punč.Oboje bylo fakt dobré.
Doma jsem ho ještě nedělala.

Nejdobřejší je punč ,když přijdeme z odpolední
vycházky promrzlý a první je dáme si punč.
Na vánoce musí být punč,vaječný koňak a cukroví.

včera jsme přišli ke známým a ti povídají - čas vánoční - čas punčový - , tak udělali velice dobrý, to já můžu, zdolali jsme každý 2 skleničky a bylo nám krásně teploučko ................

sharon: a to mě to teda láká - punč, svařáček, to můžu... U nás v Brně prodávali na náměstí Svobody svoboďáček: Svařák plus rum plus medovina. Moooc dobrý to bylo dneska jdu mrknout, jestli to náhodou nemají zase, loni neměli
.gif)
u nás na náměstí je tolik stánků s punčem, že stačí deset minut procházet kolem a máte ho jak z praku
, nevyzkoušela jsem,neláká mě to !