Dýňová kaše

Potřebujete: 1/2 kg brambor, 1 kg oranžové dýně (výborně se hodí i žlutomasé dýně), oříšek másla, 200 ml smetany na vaření, sůl a pepř.
Postup: Brambory oloupejte, dýni oloupejte a střed zbavte pecek i všech vláken. Nakrájejte na malé kousky. Vše můžete upravit dvěma způsoby: buď vařit ve vodě (kterou bohužel slijete), nebo povařit v páře (brambory i dýně si zachovají barvu a chuť). Až budou brambory i dýně měkké, pořádně je rozmačkejte (kdo má rád kaši hladkou, rozmixuje), přidejte máslo, smetanu, dochuťte pepřem a solí.
4.3.2013 Rubrika: Přílohy | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dýňová kaše
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska: my také polévku
jinak kaši jsem dělala, protože mi kámoška dovalila velkou dýni...ale cca 1:1 s bramborami...a nahoru jsem dala osmaženou cibulku...bylo to dobré
.gif)
Raději bych udělala polévku,neb kaši bych jedla sama,na kaši bych mýho neukecala ani náhodoubyla bych ráda,aspon za 2talíře polévky,že sní
a zbytek by byl na mě stejně
Nejlepší je dýně Hokkaido, ta se dá i zapékat.