Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Středeční recepty od r1911

Středeční recepty od r1911

Lasagne:

Potřebujete: mleté maso (pro vegetariány lze nahradit sojovým granulátem), lasagne, cibule, žampiony, rajčatový protlak, 30% smetana, podravka, česnek, sůl, sýr

Lasagne uvaříme v osolené vodě. Na pánvi orestujeme na cibulce maso, podlijeme a podusíme. Přidáme žampiony, rajský protlak, česnek a zalijeme smetanou. Mícháme do zhoustnutí. Dochutíme podravkou a solí. Do misky střídavě vkládáme plátek těstovin a připravenou směs. Když je zapékací miska plná, poslední vrstvu směsi posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.

Tip: Před zapečením ozdobíme rajčaty.

Rajčatový protlak a žampiony lze nahradit špenátovým protlakem. Postup je dále stejný.

 

Špekové knedlíky se zelím:

Potřebujete: starší světlé pečivo, uzené maso (slanina),  mléko, vejce, hrubá mouka, petrželka, podravka, sůl

Pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, mléko, mouku, petrželku, podravku a sůl. Umícháme směs, ze které tvarujeme knedlíčky. Ty vaříme v osolené vodě asi 5 minut (dle velikosti).

Tip: Nakrájené pečivo nejprve nasucho orestujeme na pánvi nebo v troubě.

Pro vegetariány můžeme maso vynechat.

Podáváme se zelím nebo jako přílohu k pečenému masu.

 

Pečené párečky v listovém těstě:

Potřebujete: párky (Klausovky), listové těsto, vajíčko, grilovací koření

Párky na okrajích nařežeme a balíme do proužků listového těsta. Zabalené pokládáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme grilovacím kořením a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Během pečení můžeme ještě potírat vejcem.

 

r1911


14.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 65   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Středeční recepty od r1911

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-65
M.Ar.Tina
M.Ar.Tina - 14.11.2007 16:52

MŇUMŇUNKA

 
Linda
Linda - 14.11.2007 15:56

Ota: Místní Lídl je jiný nez ceský - nevím cím to je. Trvandlivé potraviny - mouku, cukr apod. mají narovnané v paletách, ale jinak vsechno ostatní pekne v regálech, cisto, mnozství ovoce a zeleniny za velice príjemné ceny, výber vína a hlavne mají nedánské dodavatele, takze je jednodussí uvarit po cesku a je bohatsí výber. Dánové jsou desne konzervativní a tak napr mají jenom pomerancový a jablecný dzus, Lídl má i ananas a tropickou smes, a tak je to se vsím. Dánové mají od vseho jednu-dve varianty a stací jim tom, Lídl má 5-6, ale treba uzeniny mají jenom nemecké. A listové testo nemají zádné!!!

 
Ota
Ota - 14.11.2007 14:47

Linda: tak tomu nerozumím taky ....
U mě to je jeden z takovejch základních kamenů "pánský sofistikovaný kuchyně" a je to vlastně jedna ze dvou věcí co upeče na sladko moje drahá polovička dělá takovej rychlej ( ojebanej ale dobrej) štrůdl a pak litou buchtu....

Ty bys vlastně mohla dělat třeba 4 záviny ... pro jednu dcérenku masovej(salámovej) pro druhou třeba s jabkama a tvarohem a pro manžela s nivou a pro sebe podle chuti a všechno v jedný troubě .... a voni ti to přestanou prodávat....smajlik - 76
Tak lidl už je v dánsku ?

Musím říci, že mě nejvíc dojal v Řecku ... tam kousek od pláže stál, chtělo se mi nadávat, ale zas na druhou stranu nevypadal jako ten klasický český kravín....

 
Linda
Linda - 14.11.2007 14:28

Ota: ono se prodává zmrazené a práve proto nechápu, ze uz pár týdnu není k mání.

 
Ota
Ota - 14.11.2007 14:24

Linda: dá se to vaše listový těsto mrazit ?
kdybych neměl v mrazáku dva kusy v plátkách a jednu dvě kostky tak bych byl nesvůj..... z toho se dá šupem udělat skoro všechno na světě ... znáš to návšteva tě vyžere do mrtě a ty máš doma už jenom sklenici oliv, strouhanej sejr , poslední vajíčko a pampelišky na zahradě ....... a když je listový těsto tak se z toho za 20 minut udělá pohoštění

 
orinka
orinka - 14.11.2007 14:14

orinka: jo, ale těch vajec být tolik nemusí, já dávám tak 3-4.

 
orinka
orinka - 14.11.2007 14:13

efča: tady máš odkaz - http://www.stastnezeny.cz/index.asp?menu=712&record=9020

 
Linda
Linda - 14.11.2007 13:33

evelyn: managryn vyzkousím - díky za tip. ICA nemám. Pred 2 roky se sem nastehoval Lidl a tam se dá koupit nedánské zbozí, kysané zelí nemají, ale zato mají jogurty a sýry. VUbec nakládaný bílý zelí (at uz na sladko nebo kyselo) dánové nevedou, jenom cervený, ale to je mnamky. Svédský listový testo neznám (jet k vám na nákup je prece jenom krapet z ruky), ale dánský je jiný, pouzívám ho, ale chutná trosku jinak a hlavne jak jsem uz psala je slaný. Stejne ted není, minulý týden jsem pro nej byla v Bilce, Fotexu, Nettu,Aldi, Lidlu,Brugsenu - nikde není. Co já vím asi je sezónní.

 
efča
efča - 14.11.2007 12:57

orinka: můžeš prosím podrobněji popsat tu červivou bábovku? Jak dlouho se peče, kolik vajec, drží to pohromadě? To zní perfektněsmajlik - 47

 
evelyn
evelyn - 14.11.2007 12:45

Linda: no vidis v Nettu koupis i tu managryn o ktere pisu, to je ceska detska krupickasmajlik - 68a to kysane zeli tu normalka kupuju v ICa, ale ro nevim, jestli tam mate v Nettu mivaj kysane malo, mivaj tam jen cervenesmajlik - 26 a smördeg pouzivan na strudl, je to jako normalni listove ceske testo, ktere se da pouzivat jak na slano, tak na sladkosmajlik - 26
Nakladane zeli, co tu kupuju v ICA chutna normalka jako u nassmajlik - 26

 
Linda
Linda - 14.11.2007 11:45

Doprcic tady to jede jak po másle, já nez napísu odpoved tak je tady dalsích 5 príspevku.
Meryl: z 11:35. Taky to tak ted delám, jak jsem psala o hodne níz, proste varím nastrídacku tak aby to aspon polovina rodiny jedla a já jím skoro vsechno. Ta dlouhá odpoved z 11:40 byla na Tvuj príspevek z 11:28 ze nad plným talírem nikdo hlady neumre.

 
Meryl
Meryl - 14.11.2007 11:41

Linda: aha, tak to je samozřejmě něco jinýho, to chápu.smajlik - 56

 
Linda
Linda - 14.11.2007 11:40

Meryl: jo Merylko tak to bacha!!!! Já jsem stastným vlastníkem dcerusky s poruchou zazívání =telo má hlad, ale mozek nevysílá signál najez se. A po trech dnech bez jídla je z toho prujem a zvracení a dalsí den následují kapacky - nekolikrát vyzkouseno. Poprvé coby 14-ti denní mimco. Takze bohuzel, ale uz 13,5 roku je u nás metoda jez co chces, kdy chces, jak a cím chces HLAVNE neco do sebe nasoukej. Ale to samozrejme pevnému rezimu v kuchyni nepomáhá, protoze mladsí kdyz nechce jíst tak má smulu a dalsí jídlo je az snídane (pokud jí ráno stihne) a nebo obed (pokud si s sebou neco ráno namaze). Starsí kdyz nevecerí tak mlcky prihlízím jak pozde vecer luxuje lednici od zeleniny a ovoce (to jí honí mlsná) a zapíjí to kakaem a tise doufám ,ze to její zaludek prezije, protoze pokud to vyhodí, tak druhý den nebude nic jíst a dalsí skoncíme na kapacce ve spitále.

 
Meryl
Meryl - 14.11.2007 11:35

Linda: smajlik - 26ono se to málokdy sejde, že mají všichni v rodině stejné chutě. U nás to zase bylo tak, že starší dcera je masožravec, ale ovocný knedlík by nepozřela. Mladší se po sladkých jídlech může utlouct a naopak nemusí maso. Kdyby bylo po jejich, vařila bych každý den dvě různá jídla.smajlik - 68 Tak jsem to holt zařídila tak, že jsem vařila, co jsem uznala za vhodné a co se mi zrovna chtělo. A bylo mi celkem fuk, když ta starší do palačinky jen kousla a řekla, že má dost a ta mladší že nechala na talíři maso. Jak rostly, tak se naučily jíst všechno. Třeba se ty tvý dcery taky srovnaj.smajlik - 75smajlik - 61

 
Ota
Ota - 14.11.2007 11:35

Linda: no naši hoši mě od malička pomáhali, nejstarčšího puberťáka to ovšem cca před rokem přešlo.
Výhodou toho bylo, že od malička viděli všechny suroviny a tak jsou celkem všežravý ... pravda je , že kdyby sme jim dávali kuřecí křídla, hranolky a kečup + pizzu tak nechtějí nic jiného.
Mimochodem moje žena taky nejí ryby , takže kvůli ní je dělám většinou zapékané do něčeho se spoustou bylin ..... prostě nesmí vidět na stole ten klasický tvar

 
Linda
Linda - 14.11.2007 11:31

Meryl: dekuji ale ne. To jsem udelala párkrát (poprvé abych vylécila dcerinu nezravost) a kdyz videli co jim jsem shopna zamaskovat do jídla (napr. vejce do mletého masa, nebo vypláchnout kecup do omácky) a nebo zjistili jak vypadají syrová játra tak ani do té doby oblíbená jídla jsem pak do nich nedostala. A to byly holky mrnavý a bylo dulezitý aby jedly aspon trosku vyvázenou stravu. A co jsou ted v puberte je to jeste horsí.

 
Meryl
Meryl - 14.11.2007 11:28

Linda: a jinak - já s evždycky řídila heslem, že nad plným talířem ještě nikdo hlady neumřel. Takže neboj, i kdyby třeba měsíc nevečeřeli, tak se jim nic nestane. smajlik - 68

 
Linda
Linda - 14.11.2007 11:26

Ota: zkusím se mrknou po Selmoline, jestli to prelouskám, oni to sycáci mají vsechno nadepsaný tou svojí hatmatilkou. Do Nemecka vyrázíme tak jednou za pul roku doplnit zásoby alko tekutin, vína a piva tak se muzu mrknout po moukách, jestli ale v hranicních obchodech vubec neco takového vedou, protoze ty existujou jenom proto, aby se Dánové mohli levne opíjet a tloustnout na levné cokoláde a sladkostech.

 
Meryl
Meryl - 14.11.2007 11:26

Linda: tak je nauč vařit. Každý den, když děláš večeři, jim dělej školení a zapoj je do toho. Přesně podle toho, jak to jídlo mají rádi oni. Postavit k plotně a dirigovat, jak se co dělá. Ale chce to vydržet, opravdu denně. Možná by je pak ta rozmlsanost přešla, až by zjistili, že stát každý den u plotny zase taková zábava není.smajlik - 68A byli by ti vděční za všechno, co jim předložíš bez ohledu, co je s čím smíchaný a v čem je kolik masa.smajlik - 68

 
Sheeni
Sheeni - 14.11.2007 11:10

Linda: Tak děti s manželem is můžou dělat pořád špagety s kečupem a ty si vař, co ti chutná, ne?smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-65
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127553.
Archiv anket.