Večeře od úterý do pátku

Rodinné večeře řeší dnešní zaměstnané ženy pokud možno co nejjednodušeji. Komu by se chtělo po návratu z práce prostát dlouhý čas u plotny, že? Pokud už vám dochází inspirace na rychlá a jednoduchá, zdravá jídla, možná vám přijdou vhod naše tipy a recepty.
Rybí filé se sýrem
Potřebujete: 800 g rybího filé, mletý pepř, 80 g másla, 50 g tvrdého sýra, 1 citrón, 1 – 2 lžíce sekané petrželky, sůl
Postup: Plátky rybího filé osolte a opepřete a opečte na rozehřátém másle po obou stranách. Po vyjmutí je obalte v nastrouhaném sýru, vložte do máslem vymazaného pekáčku a pečte v rozehřáté troubě asi 8 minut. Dosolte a ozdobte sekanou petrželkou a jako přílohu podávejte bramborovou kaši.
Hermelínová pomazánka
Potřebujete: Jeden a půl sýra Hermelín, 100 g másla, 100 g šunky, kysanou smetanu, zelenou petrželku, sůl a pepř
Postup: Změklé máslo osolte a utřete do pěny a přimíchejte na drobno nakrájený Hermelín a šunku. Osolte a opepřete a důkladně promíchejte. Pokud je pomazánka příliš hustá, zřeďte ji zakysanou smetanou. Pomazánku namažte na tmavé pečivo a ozdobte nasekanou petrželkou, přidat můžete i rajčata, okurky a další zeleninu.
Špagety s mletým masem
Potřebujete: 500 g špaget, 600 g mletého masa, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 100 ml rajčatového protlaku, strouhanku na zahuštění, oregáno, olej, sůl, pepř
Postup: Mleté maso smíchejte s vejcem, osolte, opepřete a zahustěte strouhankou. Ze směsi vytvořte kuličky a zprudka je osmahněte na rozpáleném oleji. Uložte je na teplé místo. V kastrolku zpěňte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujte a zalijte rajčatovým protlakem. Osolte, okořeňte, přidejte oregáno a krátce povařte. Špagety uvařte podle návodu. Na talíř dejte vždy porci špaget, masové knedlíčky a přelijte omáčkou.
Rychlý šup šup salát
Potřebujete: Papriky, rajčata, okurku, měkký salám, tvrdý sýr, olej
Postup: Všechny suroviny nakrájejte na kostičky, smíchejte a zakápněte trochou oleje. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s celozrnným pečivem.
21.6.2011 Rubrika: Články | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Večeře od úterý do pátku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Snad vám nebude vadit že se do této debaty jako nepozvaný host také přidávám. Já teda třeba maso vůbec nejím, ale manželovi ho často dělám do práce. A ten má rád, když s v domácnosti používáme kvalitní titanové nádobí. Proto veškeré věci do domácnosti sháníme na zgastro .cz.
Mně už také maso páchne když si ho dělám častěji než je zdrávo. Ale samozřejmě se bavím jenom o té situaci, kdy si dělám maso na pánvi. Jinak třeba šunku dokážu jíst každý den. Jen teda když teď tak píšu o tom mase, tak jsem si říkala, že bych si pořídila nové nádobí. Nevíte někdo o něčem?

Rybí filé jsem už pravda docela delší dobu nedělala. Obecně mně přijde že si moc často nedopřávám nějaké ty ryby. Přitom si jsem vědoma toho, že to je základ pro zdravý životní styl. A né jenom neustále to maso, které vařím snad pětkrát týdně, chjoo.
Verera: http://aukro.cz/varime-ucelne-pro-zdrave-i-nemocne-m-ulehlova-i1666206779.html
tohle je základ, podle kterého se naučily vařit moje děti, syn a dcera. A když byli malí, tak to bylo tohle:http://aukro.cz/dneska-varim-ja-j-bodlakova-1966-i1674123553.html
obě knížky jsou nedostižné, pochopí každý.

Synek se teď začal dožadovat teplých večeří, že prý má pořád hlad. No jo, roste. Zatím odolávám, tak to řeší tak, že si sám vaří, ale asi sem tam něco dostane. Ten nadšený a vděčný pohled mi za to stojí. To je výhoda toho, že je mu to vzácné
Ale bude se vařit aspoň na dva dny, odmítám trávit každý večer u plotny.
Neškodilo by mít tu někde stálou snadno dostupnou rubriku "Večeře do půl hodiny" s rychlými recepty.

PEGG: Loveckou to jsem jeste neslysela, zavedu to do rodinneho slovniku.
sharon: a to máš velkou mezeru!! Taky je to rychlé, ale o moc lepší chuť, jako rýže, o kuskusu ani nemluvím. Kuskus mi chutnal, dokud jsem nenarazila právě na bulgur. (blbě se ten název pamatuje, mnemotechnická pomůcka = Bulhar) Nám to moc chutná, dělávám to jako rizoto. Příprava je stejná jako u rýže. Balíček bulguru je sice trošku dražší, ale navaří se to, je toho plný kastrol a je to vynikající. Mrkni do regálu se zdravou výživou.
.gif)
orinka: bulgur jsem v papule ještě neměla...
.jpeg)
Copak receptů by člověk našel spoustu,já mám kolikrát i vlastní nápady,ale problém je v tom, že já udělám večeři a oni řeknou,že na to nemají chuť, takže od určité doby se nestarám a máme loveckou (kdo si co uloví) a já má klid
já mám radši bulgur, kuskus mi chutná trošku uměle.
.gif)
Hugo-z-hor: kuskus mám taky ráda , i na sladko....
.jpg)
A u nás byl včera kuskus s rajčaty - teplá, chutná, rychlá večeře
.gif)
orinka: a co dnes není škodlivé ??
sharon: ano, to je klasický závěr - ostatně, maso prý je škodlivé.
.gif)
orinka: a řízek je špunt...

Renda68: Ale pozor na to je to návykové. Jesti ráda vaříš, tak pak nebudeš dělat nic jinýho
Kdo potřebuje šetřit, musí vařit. Studené večeře jsou sice fajn, ale prodraží se a navíc těžko ošidí žaludek, je po nich brzo nový hlad. Líp je navařit nějaký eintopf, polévka je grunt!
jelítko: Takl to musím vyzkoušet

U nás nikdo o teplé večeře moc nestojí, máme všichni oběd, tak večeři už většinou studenou, maximálně nějakou rychlovku. Pomazánku a salát bych si dala A filé a špagety beru jako tip na lehčí oběd.

Milé dámy od té doby co kupuji časopis Apetit, tak nemám problém s vymýšlením co večer k večeři. Vařím skoro každý den teplou večeři. Většinou to trvá do půl hoďky. A tam najdu receptů, že nevim co dřív