Kuře na čtvrtek
... proč zrovna na čtvrtek nevím, ale je to jídlo u kterého se nestojí a nevyžaduje po mě nějaké zvláštní činnosti a dovednosti. Není to žádná gurmánská hitparáda, biožravci asi pohrdnou, ale nám to chutná.
Potřebujeme:
1 rozporcované kuře
Sůl
Omáčka:
3 rozmačkané stroužky česneku
1 střední cibule
1 lžička cukru
1/4 šálku kečupu
1/4 šálku vody
pepř
máslo
Postup:
Omáčku nemusíme solit, sojová omáčka a kečup jsou slaný dost, porce kuřete jsou osolené.
Kuře položím do pekáčku na vločky másla, omáčku prošlehám vidličkou a poleju tím kuře. Peču hodinu kolem 160 až 170°C, když je to potřeba, podlévám vodou.
U nás doma jíme toto kuře s bramborovou kaší
Dobrou chuť přeje Anahir
8.1.2015 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře na čtvrtek
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kuře 100x jinak Vyzkouším, zrovna jsem přemýšlela, že bych mohla o víkendu kuře udělat (doufám, že nevadí, že to nebude ve čtvrtek), i když kvůli manželovi asi budu muset dát míň kečupu, ten nemá kečupové věci moc rád.
Andys má pravdu - kolik té sojovky?
sojová omáčka není v rozpise uvedena. Kolik se dává? asi méně než kečupu?
Kuře je dobré a spolehlivé jídlo, vždycky chutná, příprava je rychlá, výsledek zaručený.
A proč ne? Může to být moc dobré, taky to vyzkouším. Mám ráda kuře na všechny způsoby. Když nedělám kuře nadívané houbovou nádivkou, tak raději kupuji kuřecí stehna, protože jsou šťavnatější a prsíčka nikdo nechce.