Slepice s česnekem
Potřebujete: 1 slepici rozporcovanou na menší kousky, 10 dkg slaniny, cibuli, česnek, skleničku salátu Halali, kousek másla, smetanu.
Postup: V papiňáku rozškvaříme slaninu na škvarečky, na ně vložíme pokrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme 2/3 salátu bez šťávy a dusíme, až se začne lepit na dno. Zalijeme šťávou ze salátu a trochou vody, na to naskládáme porce slepice, které jsme pod kůží hodně natřeli česnekem se solí. Poklademe plátky másla, přidáme zbylý salát, popř. trochu vody a dusíme asi 50 minut. Maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, zahustíme moukou. Podle chuti můžeme přidat citronovou šťávu, případně kůru. Podáváme s knedíkem nebo rýží, na talíři dozdobíme brusinkami nebo zavařeným rybízem.
Recept nám zaslala čtenářka Blanka Závodská.
12.6.2007 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slepice s česnekem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Aja: jj
Vypadá to zajímavě, ale ten můj by to nejedl kvůli smetaně , s tím se doma nechytám
Salát Halali je coo? To je ten mrkvoceleropetrželo základ na svíčkovou?
hmhm..... no musím počkat až ženuška odjede ... česnek nám nesmí na stůl
a rýži samozřejmě Basmati ...