Plněná kuřecí křidélka
Potřebujete: 10 kuřecích křidýlek. Náplň: 5 dkg kuřecích jater, 5 dkg angl. slaniny, 10 dkg drůbeží šunky, 1 cibulka nebo pórek, 3 stroužky česneku, trochu mléka, petrželka, pažitka, pepř, oregano, vejce, strouhanka.
Postup: Všechny suroviny, které tvoří náplň, pomeleme, spojíme vajíčkem, mlékem a zahustíme strouhankou. Podle chuti osolíme a okořeníme. Křidýlka omyjeme, osušíme a upravíme následujícím způsobem: nejmenší část odřízneme a použijeme na vývar, křidýlka posolíme, v kloubu nařízneme, tím uděláme kapsičku a naplníme ji směsí. Obalíme v trojobalu jako řízek a pomalu smažíme.
Recept zaslala kuchařinka Blanka z Brna. Děkujeme za recept.
12.3.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plněná kuřecí křidélka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Úplně jsem na to dostala chuť.Sice to asi bude piplačka,ale těch 10 křidýlek určitě zvládnu.Když mám na něco chuť,tak si to udělám.Křidýlka můžu na každý způsob.
s tím bych se nepatlala
nno musím říci že s křidélky bych se anbi neobaloval natož abych je nadíval ...
asi to bude dobrý ale vzhledem k tomu, že moja rodina slupne klidně třicet křídel na posezení, se mi poměr práce/výsledek zdá sporný ....
V létě to děláme na grillu venku a na pečlivé dodělání máme zákeřnou fintu, prostě křídla, stehna nebo i kuřata jako celek na přiměřenou dobu strčíme do mikrovlkny, pak nehrozí krvavé kloubky a jiné salmonelozní náběhy
Taky jsem to už dělala, ale je to opravdu piplačka, ale může se to naplnit i do kuřecích stehen. Rukou se oddělí kůže od masa až ke kloubu a potom se naplní a na konci sepne jehlou. Ani to neobaluji, ale když dělám kuře s nádivkou, tak přidávám ještě zvlášť stehna a naplním je a normálně upeču.
no tak dobré to může být,ale tak bych se s tím nepiplala,je to maličké
Plnit a ještě obalovat něco tak titěrnýho jako jsou kuřecí křidýlka mi přijde jako čistej masochizmum.