Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Plněná kuřecí křidélka

Plněná kuřecí křidélka

Potřebujete: 10 kuřecích křidýlek. Náplň: 5 dkg kuřecích jater, 5 dkg angl. slaniny, 10 dkg drůbeží šunky, 1 cibulka nebo pórek, 3 stroužky česneku, trochu mléka, petrželka, pažitka, pepř, oregano, vejce, strouhanka.

Postup: Všechny suroviny, které tvoří náplň, pomeleme, spojíme vajíčkem, mlékem a zahustíme strouhankou. Podle chuti osolíme a okořeníme. Křidýlka omyjeme, osušíme a upravíme následujícím způsobem: nejmenší část odřízneme a použijeme na vývar, křidýlka posolíme, v kloubu nařízneme, tím uděláme kapsičku a naplníme ji směsí. Obalíme v trojobalu jako řízek a pomalu smažíme.

Recept zaslala kuchařinka Blanka z Brna. Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


12.3.2008   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Plněná kuřecí křidélka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Eva2
Eva2 - 12.3.2008 21:56

Úplně jsem na to dostala chuť.Sice to asi bude piplačka,ale těch 10 křidýlek určitě zvládnu.Když mám na něco chuť,tak si to udělám.Křidýlka můžu na každý způsob.smajlik - 57

 
1567
1567 - 12.3.2008 16:42

s tím bych se nepatlalasmajlik - 66

 
Ota
Ota - 12.3.2008 10:57

nno musím říci že s křidélky bych se anbi neobaloval natož abych je nadíval ...

asi to bude dobrý ale vzhledem k tomu, že moja rodina slupne klidně třicet křídel na posezení, se mi poměr práce/výsledek zdá sporný ....

V létě to děláme na grillu venku a na pečlivé dodělání máme zákeřnou fintu, prostě křídla, stehna nebo i kuřata jako celek na přiměřenou dobu strčíme do mikrovlkny, pak nehrozí krvavé kloubky a jiné salmonelozní náběhy


 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 12.3.2008 6:53

Taky jsem to už dělala, ale je to opravdu piplačka, ale může se to naplnit i do kuřecích stehen. Rukou se oddělí kůže od masa až ke kloubu a potom se naplní a na konci sepne jehlou. Ani to neobaluji, ale když dělám kuře s nádivkou, tak přidávám ještě zvlášť stehna a naplním je a normálně upeču.

 
jasmine
jasmine - 12.3.2008 6:25

no tak dobré to může být,ale tak bych se s tím nepiplala,je to maličkésmajlik - 66

 
Alice.
Alice. - 12.3.2008 2:02

Plnit a ještě obalovat něco tak titěrnýho jako jsou kuřecí křidýlka mi přijde jako čistej masochizmum. smajlik - 76

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.