Pečená kachní stehna a zelí se žampiony
Potřebujete: 4 kachní stehna, sůl, kmín, 1 cibuli, 60 dkg hlávkového zelí, 20 dkg žampionů, 2 lžíce oleje, sůl
Postup: Kachní stehna osolíme, okmínujeme a necháme asi 30 minut v pokojové teplotě uležet. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje a zasypeme je rovnoměrně cibulí nakrájenou najemno. Na cibulovou vrstvu položíme stehna, přiklopíme a dáme péci na 190 °C. Až stehýnka zezlátnou, podlijeme je trochou vody, propícháme vidličkou a pečeme doměkka. Poté je dopečeme bez přiklopení, aby měla zlatavou křupavou kůrčičku.
V kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme pokrájené žampiony, přidáme cibuli nakrájenou najemno a necháme ji zesklovatět, poté přisypeme zelí nakrouhané na tenké proužky, osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.
Za recept děkujeme čtenářce jasmine.
17.7.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená kachní stehna a zelí se žampiony
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.ježiší, to musí být mlaskačka.
Jé, to zelí se žampióny neznám, mám tu pečené vepřové tak to hned zkusím.