Kachní prsíčka na špízu
Potřebujte: kachní prsíčka - 2 ks, sezamová semínka loupaná, pravou sojovou omáčku, sypký třtinový cukr, olej, zázvor, pepř
Postup: Připravte si marinádu ze 4 polévkových lžic soji, 2 polévkových lžic třtinového cukru, 1 lžíce olivového oleje a lžíce strouhaného zázvoru. Kachní prsíčka zbavte tuku. Nakrájejte je na kostičky asi 2x2 cm. Maso nechte marinovat asi 15-20 minut. Poté tvořte špízy. Rozehřejte gril a maso pravidelně ze všech stran ogrilujte (můžete též péct na pánvičce s nepřilnavým povrchem). Těsně před dokončením posypte sezamovými semínky. Podávejte na podušce z trhaných listů listových salátů.
17.3.2009 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kachní prsíčka na špízu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: není to šílenství je to starý recept - říká se tomu pomalé pečení a maso chutná úplně jinak ..... a neboj se o elektrickou energii ... pokud troubu neotevíráš každých pár minut není to zásadní rozdíl ...
Schválně si pečení nech troubu zavřenou a podívej se do ní za hodinu-dvě ... bude tam pořád docela teplo.
Ota: 13 hodin ??? ses zbláznil ? té energie co zpotřebuješ, to bys měl kachny tři, my ji máme nejraději jen posolenou a upečenou....žádné jiné koření !
sharon: jsem hnidopich
kachnu zásadně ( když je čas) peču 13 hodin.... to je potom delikatésní mňamka
kachýnku jedině pečenou se zelím a knedlíčkem......OTO, obrázek je "ilustrační", né ?
věru zvláštní špíz ten obrázek