Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kachní prsíčka na špízu

Kachní prsíčka na špízu

Potřebujte: kachní prsíčka - 2 ks, sezamová semínka loupaná, pravou sojovou omáčku, sypký třtinový cukr, olej, zázvor, pepř 

Postup: Připravte si marinádu ze 4 polévkových lžic soji, 2 polévkových lžic třtinového cukru, 1 lžíce olivového oleje a lžíce strouhaného zázvoru. Kachní prsíčka zbavte tuku. Nakrájejte je na kostičky asi 2x2 cm. Maso nechte marinovat asi 15-20 minut. Poté tvořte špízy. Rozehřejte gril a maso pravidelně ze všech stran ogrilujte (můžete též péct na pánvičce s nepřilnavým povrchem). Těsně před dokončením posypte sezamovými semínky. Podávejte na podušce z trhaných listů listových salátů.

Lenka Moučková


17.3.2009   Rubrika:   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kachní prsíčka na špízu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ota
Ota - 17.3.2009 12:31

sharon: není to šílenství je to starý recept - říká se tomu pomalé pečení a maso chutná úplně jinak ..... a neboj se o elektrickou energii ... pokud troubu neotevíráš každých pár minut není to zásadní rozdíl ...
Schválně si pečení nech troubu zavřenou a podívej se do ní za hodinu-dvě ... bude tam pořád docela teplo.

 
sharon
sharon - 17.3.2009 11:22

Ota: 13 hodin ??? ses zbláznil ? té energie co zpotřebuješ, to bys měl kachny třismajlik - 68, my ji máme nejraději jen posolenou a upečenou....žádné jiné koření !smajlik - 58

 
Ota
Ota - 17.3.2009 10:53

sharon: jsem hnidopich smajlik - 76
kachnu zásadně ( když je čas) peču 13 hodin.... to je potom delikatésní mňamka

 
sharon
sharon - 17.3.2009 10:12

smajlik - 54kachýnku jedině pečenou se zelím a knedlíčkem......OTO, obrázek je "ilustrační", né ?smajlik - 42

 
Ota
Ota - 17.3.2009 9:56

věru zvláštní špíz ten obrázek

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.