Dušené kuřecí paličky
Potřebujete: na 2 porce: 6 kuřecích paliček, 1-2 stroužky česneku, vrchovatou lžíci drobně nasekané petrželky, rajský protlak, 1 větší rajče, olej, sůl, pepř
Postup: Do hrnce, nejlépe litinového, dáme olej a paličky na něm opečeme, aby získaly barvu. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme jej ke kuřeti spolu s nasekanou petrželkou, lžící rajského protlaku a rajčetem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přilijeme přiměřené množství vody a dusíme asi půl hodiny. Podáváme s rýží nebo širokými nudlemi.
Tip: pokud chceme mít pokrm voňavý, přidáme do něj trochu tymiánu.
11.2.2010 Rubrika: | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dušené kuřecí paličky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: Což to já se na jídlo, dokonce i v naší závodce, taky těším. Nejradši, když ho uvaří někdo jiný.
majucha: Já Tě snad někdy pozvu, až budu dělat vepřovou pečínku alá jehněčí. Hezky na libové anglické slanině, kousek másla, potřít česnekem a posypat majoránkou.
A k tomu "žemličkové" knedlíky. To jsou jako špekové, ale bez špeku, a k tomu špenát se smetanou.
To byla specialita prababičky-řeznice, a já tím oslňuju návštěvy.
Do "light" jídla to má ovšem daleko...
majucha: koukám, že Tobě by stačily kostky ledu
mam-ča: a tak to bych se taky stavila, dostávám chuť už jen jak to píšeš
sharon: mně to nebaví a od malička jsem stejně měla nejradši jídla třeba i uvařená, ale vychladlá. A nelepší byla polívka vytažená v zimě z poza okna, když na ní byla taková ta ledová krusta
majucha: mam-ča: tak to já si teda vyvařuju i když jsem sama.....to jsou světlý okamžiky dne a o ně bych se neošidila......i obědy v závodce byli jediný okamžik dne na který jsem se od rána těšila.....
majucha: Nojo, ale Ty nemusíš krmit 3+1 (teď už jen 2+1)hladovce. Když jsem sama doma, tak si taky namažu chleba, zapiju kafem a jsem spokojená.
Jenže moje tchýně a pratchýně byly úžasné kuchařky, takže nasadily laťku hodně vysoko. A já blbá se jim snažila vyrovnat.
Pod kuratelou obou babiček jsem se naučila vařit jak Magdalena Dobromila, a přesto naše dvojčata byly nejhubenější na světě. A to měly spotřebu jídla, jak zájezd ze Somálska.
mam-ča: týjo, to já ani netuším, co by se z kterého masa dalo udělat. Moje vaření (když už vařím, protože já nevařím a živím se zásadně studenou stravou) je typu "Vezmi hrnec. Otevři lednici. Cokoliv najdeš, dej do hrnce. Zamíchej. Sněz."
majucha: sharon: Linda: Já zas prudím u řezníka, že chci na svíčkovou hovězí loupanou plec, na guláš karabáček, nebo se dohadujeme, že jsem chtěla vepřové plecko a né ramínko, což většina řezníků nerozlišuje, ale rozdíl je hlavně v tom, jak dlouho budu stát u plotny než ta flákota změkne. Taky se občas dožaduju brzlíku.
Manželova babička byla řeznice, tak už od ní vím, co bude z kterého masa nejlepší, a nemusí to být to nejdražší.
majucha: mám rozsírený sortiment o maso vcelku
majucha: však to je podstata zdárně vydařenýho oběda.....kostky s něčím, plátky s něčím......já začínala tak, že jsem vždycky v řeznictví řekla na co to chcu.....
sharon: já masu rozumím. Dokážu ho přesně rozdělit a nikdy se nespletu. Moje základní a nezasměnitelné dělení masa je následující: na kostky a na plátky
majucha: , půlka z kýty,ne ta lopatkovitá, ta druhá , připomínající tvar paličky......bubeníku
Linda: Paličky jsou "lejtko z kuřete" , nebo-li spodní část stehna.
Teď mi došlo, že my jsme palice říkali hlavě. Že by to byly kuřecí hlavy?
Linda: to nic, já taky nevím, co jsou paličky Třeba je to kuře bubeník
Muze mi tu nekdo osvetlit záhadu ceského jazyka? Kdepak se na kureti nalézají palicky? Dekuji..já jenom abych vedela, co ze to mám do toho kastrolu strcit
babkatapka: a jsou dobré i pečené v tom sáčku co je přibalený.....
,může být dobré a co takhle zkusit paličky na celeru??? Taky moooc dobré
paličková dobrota.....