Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dušené kuřecí paličky

Dušené kuřecí paličky

Potřebujete: na 2 porce: 6 kuřecích paliček, 1-2 stroužky česneku, vrchovatou lžíci drobně nasekané petrželky, rajský protlak, 1 větší rajče, olej, sůl, pepř

Postup: Do hrnce, nejlépe litinového, dáme olej a paličky na něm opečeme, aby získaly barvu. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme jej ke kuřeti spolu s nasekanou petrželkou, lžící rajského protlaku a rajčetem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přilijeme přiměřené množství vody a dusíme asi půl hodiny. Podáváme s rýží nebo širokými nudlemi.

Tip: pokud chceme mít pokrm voňavý, přidáme do něj trochu tymiánu.

Lenka Moučková


11.2.2010   Rubrika:   |   Komentářů 19   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dušené kuřecí paličky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mam-ča
mam-ča - 11.2.2010 15:24

sharon: Což to já se na jídlo, dokonce i v naší závodce, taky těším. Nejradši, když ho uvaří někdo jiný.

 
mam-ča
mam-ča - 11.2.2010 15:23

majucha: Já Tě snad někdy pozvu, až budu dělat vepřovou pečínku alá jehněčí. Hezky na libové anglické slanině, kousek másla, potřít česnekem a posypat majoránkou. smajlik - 58
A k tomu "žemličkové" knedlíky. To jsou jako špekové, ale bez špeku, a k tomu špenát se smetanou. smajlik - 58
To byla specialita prababičky-řeznice, a já tím oslňuju návštěvy. smajlik - 58
Do "light" jídla to má ovšem daleko...smajlik - 42

 
Elen
Elen - 11.2.2010 14:48

majucha: koukám, že Tobě by stačily kostky ledusmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 11.2.2010 14:09

mam-ča: smajlik - 34 a tak to bych se taky stavila, dostávám chuť už jen jak to píšeš smajlik - 57

sharon: mně to nebaví a od malička jsem stejně měla nejradši jídla třeba i uvařená, ale vychladlá. A nelepší byla polívka vytažená v zimě z poza okna, když na ní byla taková ta ledová krustasmajlik - 60smajlik - 34

 
sharon
sharon - 11.2.2010 14:05

majucha: mam-ča: tak to já si teda vyvařuju i když jsem sama.....to jsou světlý okamžiky dne a o ně bych se neošidila......i obědy v závodce byli jediný okamžik dne na který jsem se od rána těšila.....

 
mam-ča
mam-ča - 11.2.2010 13:46

majucha: Nojo, ale Ty nemusíš krmit 3+1 (teď už jen 2+1)hladovce. Když jsem sama doma, tak si taky namažu chleba, zapiju kafem a jsem spokojená.
Jenže moje tchýně a pratchýně byly úžasné kuchařky, takže nasadily laťku hodně vysoko. A já blbá se jim snažila vyrovnat. smajlik - 76
Pod kuratelou obou babiček jsem se naučila vařit jak Magdalena Dobromila, a přesto naše dvojčata byly nejhubenější na světě. A to měly spotřebu jídla, jak zájezd ze Somálska. smajlik - 16

 
štoudev
štoudev - 11.2.2010 13:39

mam-ča: smajlik - 6 týjo, to já ani netuším, co by se z kterého masa dalo udělatsmajlik - 16. Moje vaření (když už vařím, protože já nevařím a živím se zásadně studenou stravou) je typu "Vezmi hrnec. Otevři lednici. Cokoliv najdeš, dej do hrnce. Zamíchej. Sněz."smajlik - 34

 
mam-ča
mam-ča - 11.2.2010 13:36

majucha: sharon: Linda: Já zas prudím u řezníka, že chci na svíčkovou hovězí loupanou plec, na guláš karabáček, nebo se dohadujeme, že jsem chtěla vepřové plecko a né ramínko, což většina řezníků nerozlišuje, ale rozdíl je hlavně v tom, jak dlouho budu stát u plotny než ta flákota změkne. Taky se občas dožaduju brzlíku. smajlik - 16
Manželova babička byla řeznice, tak už od ní vím, co bude z kterého masa nejlepší, a nemusí to být to nejdražší.

 
Linda
Linda - 11.2.2010 13:11

majucha: mám rozsírený sortiment o maso vcelku smajlik - 34

 
sharon
sharon - 11.2.2010 13:07

majucha: však to je podstata zdárně vydařenýho obědasmajlik - 56.....kostky s něčím, plátky s něčím......já začínala tak, že jsem vždycky v řeznictví řekla na co to chcu.....smajlik - 75

 
štoudev
štoudev - 11.2.2010 13:03

sharon: smajlik - 34 já masu rozumím. Dokážu ho přesně rozdělit a nikdy se nespletu. Moje základní a nezasměnitelné dělení masa je následující: na kostky a na plátky smajlik - 34

 
sharon
sharon - 11.2.2010 13:00

majucha: smajlik - 76smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68, půlka z kýty,ne ta lopatkovitá, ta druhá , připomínající tvar paličky......bubeníkusmajlik - 34smajlik - 46smajlik - 34smajlik - 46smajlik - 34smajlik - 46

 
mam-ča
mam-ča - 11.2.2010 12:51

Linda: Paličky jsou "lejtko z kuřete" smajlik - 58, nebo-li spodní část stehna.

 
štoudev
štoudev - 11.2.2010 12:21

Teď mi došlo, že my jsme palice říkali hlavě. Že by to byly kuřecí hlavy?smajlik - 42

 
štoudev
štoudev - 11.2.2010 12:20

Linda: to nic, já taky nevím, co jsou paličky smajlik - 34 Třeba je to kuře bubeník smajlik - 68

 
Linda
Linda - 11.2.2010 11:11

Muze mi tu nekdo osvetlit záhadu ceského jazyka? Kdepak se na kureti nalézají palicky?smajlik - 34 Dekuji..já jenom abych vedela, co ze to mám do toho kastrolu strcit

 
sharon
sharon - 11.2.2010 11:07

babkatapka: a jsou dobré i pečené v tom sáčku co je přibalený.....smajlik - 47

 
babkatapka
babkatapka - 11.2.2010 11:02

,může být dobré a co takhle zkusit paličky na celeru??? Taky moooc dobrésmajlik - 57

 
sharon
sharon - 11.2.2010 11:00

paličková dobrota.....smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.