Kuřecí česnekové proužky
Potřebujete: kuřecí prsní řízky, česnekovou sůl, strouhanku, mouku, vejce, olej
Postup: Kuřecí řízky nakrájíme na širší proužky. Posypeme je česnekovou solí. Dále klasicky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Smažíme na rozpáleném oleji.
Tip: podáváme s bramborovou kaší
16.4.2010 Rubrika: | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí česnekové proužky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kde se to tady vzalo?
Markýza: zlatý fond
Elen: no to je fakt, jsem generálem - nenapadlo by mě na řízky sypat česnekovou sůl, já si raději ten česnek utřu se solí čerstvý a potřu tím plátky masa - nejen kuřecí, ale i vepřové, a nechám uležet, nejlépe do druhého dne. Jo a vajíčko rozšlehávám se světlým pivem. To je potom mňamka. Ale moje názory jsou holt ty názory generála po bitvě
Casto prisypu suseny cesnek do vajicka na trojobal.Kureci rizek ma potom jemny cesnekovy smak.Kupuji tady jednu znacku,je velmi jemny a voni prijemne.Hrubsi nesnasim.Jinak samozrejme radsi cerstvy.
Česnak nám nevadí, tak si dáme čerstvý prolisovaný. Dávám ho i na vepřové je to dodré. Sušený používám též. Mám ho doma jako rezervu, když dojde čerstvý.
babkatapka: no, já jsem to právě už slyšela a teď bych za sušený byla veěčná, protože nakládám maso na grilování a mám už hodně špatný, tak vyhazuju a vyhazuju a budu ráda, když budu mít dost
manka: sušený česnek je dobrý a opravdu šetrný ke žlučníku, ale čerstvý je čerstvý
Elen:
vím, že někdo používá i sušený česnek, prý nevadí třeba na žlučník, ale já radši teda čerstvý.
evropka: nejde o "famózní" zjištění, ale dokázat si to představit i v jiné situaci. Ano, bez česnekové soli je tento recept klasickým kuřecím řízkem. Ale koho napadne na to tu česnekovou sůl nasypat? Nikoho. Po bitvě je totiž každý generál...
Elen: to je famózní zjištění
Asi bych z normálního cesneku vyrobila nejakou marinádu nebo aspon rozetrela cesnek se solí a troskou oleje a do toho soupla den predem kurecí prouzky. Ale bez cesneku jsou to obyc kurecí rízky v mini provedení
když je to takto nakrájené, a například podávané s různými studenými omáčkami, tak to můžete podávat na party...
Když se nebudu zdržovat krájením a nedám tam tu česnekovou sůl, budou to prakticky normální kuřecí řízky
šmarjá ,tady to určo vede Babica....ta sušená sůl v tom,to nepřeji nej.nepříteli,,,
máša h.: no jo, už jdu
anitech: manka: huš, baby
to je ale překvapení
když se nebudu zdržovat krájením a obalím to v celku, tak si snad pochutnám stejně. A bude to mnohem rychleji