Krůtí plátky se sezamem
Potřebujete: 4 krůtí řízky, rohlíčkové brambory, 2 lžíce vyloupaných sezamových semínek, olej, sůl a pepř
Postup: Rohlíčkové brambory uvaříme v osolené vodě, oloupeme. Na talířek vysypeme sezamová semínka. Krůtí plátky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obtiskneme z jedné strany v sezamových semínkách. Na pánvičce rozehřejeme olej, pak teplotu stáhneme, krůtí plátky opékáme pomalu najprve z té strany, kde jsou sezamová semínka - kontrolujeme, aby semínka nezčernala. Pak opečeme z druhé strany. Vyjmeme a uchováme v teple. Brambory nakrájíme na plátky a prohřejeme na pánvičce, kde se opékalo maso. Podáváme s listy hlávkového salátu.
21.9.2010 Rubrika: | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Krůtí plátky se sezamem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: no prosím tě
evropka: jen aby to organismus přijal. Já totiž sojové maso umím připravit a docela mi chutná. Ovšem - působí mi nepředstavitelné...no, možná představitelné...pnutí v útrobách, přece jen je to z luštěniny. Čínské sojové nudličky zavinily, že jsme jednou místo romantického večera pořád větrali.
sharon: takové sójové maso kdo umí upravita víš jak ušetříme?
sharon: třeba sojové maso nebo pšeničný lepek
jen abychom měli za chvíli CO obalovat a smažit....
orinka - 21.9.2010 12:12 - jj rožezraný, to my jsme. Já to snad zkusím, pokud jsou ty chipsy pikatní,tak to nemusí být spatné.
PEGG: dávám do strouhanky namleté mandle,to je opravdu GUT
orinka: není to už skoro jedno? Jestli to smaží, tak to je stejně tukem nacucaný tak, že pár chipsů navíc už na to nemá vliv. A jestli to v nich někdo peče v troubě, tak to má pořád míň tuku, než kdyby to klasicky smažil. Aspoň si myslím.
někdo prý obaluje v roztlučených chipsech, to už mi připadá poněkud...rozežrané. Žlučník jistě radostí poskakuje.
PEGG: obaluju jen v cornflakes a peču v troubě. je to super křehoučký a křupavý a muže se po tom utlouc celá rodina
PEGG: já obaluju kuřecí řízky jen v potlučených lupínkách.....ale hotové nezakrývat, hned sníst, jinak zvlhnou....a to není ono ! a nejlepší jsou z friťáku....
Gabbi + Peta: to jsou ty nejdražší brambory na trhu
Rohlíčkové brambory jsme kdysi pěstovali, byly menší,podlouhlé a zahnuté a moc dobré.
evropka - 21.9.2010 7:36 - to zkusím, přidávám do strouhánky nadrcené kukuřičné lupínky,taky to není špatné.
Gabbi + Peta: Možná se tím myslí odrůda brambor "Keřkovské rohlíčky". No, nevím jak kde, ale tady bývají k dostání jen před vánocemi - jsou určeny na bramborový salát.
určitě přidat hodně sezamu do strouhanky a postup jako trojobal,jistotatakhle to nebude držet a připálí se
Rohlickove brambory? Vim, ze na tom asi nesejde, ale co to je???
Mela bych ale strach, ze se sezam bude pripalovat?