Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kachna s ovocem

Kachna s ovocem

Potřebujete: 1 kachnu, 3 jablka nakrájená na plátky, 3 hrušky nakrájené na kousky, 1 lžíci cukru, sůl, vodu na podlití

Postup: Omytou a osušenou kachnu zvenčí i zevnitř osolíme. Jablka a hrušky promícháme s cukrem, vložíme do kachny a otvor spíchneme. Pečeme za občasného polévání vodou a výpekem, dokud kachna nezměkne a nezezlátne. Hotovou kachnu naporcujeme a ovoce podáváme jako kompot.

Lenka Moučková


28.4.2011   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,2/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kachna s ovocem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 28.4.2011 23:26

manka: To jablko bych asi taky nemohla, smajlik - 66

 
manka
manka - 28.4.2011 19:48

YXH: to jablko právě do sebe vtáhne případnou pachuť, ale pak to sněz, že???smajlik - 11

 
YXH
YXH - 28.4.2011 15:18

Nevim, s ovocem jsem ji nezkousela, ale nekdy davam dovnitr badyan a cibuli a potiram ji medem. Taky je bezva. Ale stejne at delam co delam, tak jak ji delaji v Calgary v cinske restauraci nikdy nezmaknu. Proste je uzasna. Sice kapku sladka, ale badyan a cibule vevnitr ji daji bezva chut (asi davaji jeste dalsi koreni, nevim) ale pokazde kdyz tam jedeme tak kupujeme kackac. Zblajzne se behem chvilky cholesterol nebo ne. smajlik - 68smajlik - 68

 
evropka
evropka - 28.4.2011 15:11

manka: já to vím prosímsmajlik - 72

 
manka
manka - 28.4.2011 14:59

sharon: já bych řekla, že víš......

 
sharon
sharon - 28.4.2011 13:54

nevím, nevím , co by na to řekl Pohlerich....smajlik - 68smajlik - 48

 
manka
manka - 28.4.2011 12:58

nedovedu si to představit, pod kachnu dávám při pečení rozkrojené jablko a to, co z něho potom vytáhnu není k jídlu ani náhodou, teda pro nás ne, i když, proti gustu................

 
denda04
denda04 - 28.4.2011 12:42

sharon: máš pravdu na zvyku já dávám kmín i to jablkosmajlik - 58smajlik - 47

 
sharon
sharon - 28.4.2011 12:12

loupák: a nám zase vadí s kmínem....to dělá švagr a ne, ne....to je na zvyku....

 
loupák
loupák - 28.4.2011 11:42

nějak si neumím představit chuť kachny bez kmínusmajlik - 26

 
sharon
sharon - 28.4.2011 11:41

u nás kachýnka jedině solená do křupava pečená....a jablko se vkládá dovnitř na to že vytáhne pach.....a už se nejí !

 
Linda
Linda - 28.4.2011 11:00

Ovoce bych nesladila, ale soupla dovnitr tak jak je. S hruskama to neznám, na vánoce delávám s jablky a susenýma svestkama - jabka se tak nejak divne rozpatlají (to nemusím), ale svestky jsou naopak smajlik - 57

 
evropka
evropka - 28.4.2011 10:12

nagy: ovoce které se dává do kachny nemůže sloužit jako kompot,kdo to kdy slyšel?bože samej tuksmajlik - 76smajlik - 76ale dokáže pohltit pachy a dodá lepší chut

 
nagy
nagy - 28.4.2011 9:04

ovoce vytažené z upečené kachny není můj šálek kávy, nasákne příliš tukem a chuť je nijakásmajlik - 97

 
dadka
dadka - 28.4.2011 0:46

Nemám ráda kombinaci masa a sladkého.Ale jinak kachnu miluju, ale jenom solenou a pokmínovanou.Nejraději mám z kachny biskupa.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.