Pečená husa se zelím
Potřebujete: 1 husu, 1 kg kysaného zelí, 150 g husího sádla, 3 cibule, kmín, sůl a cukr podle chuti
Postup: Omytou a očištěnou husu osolte a pokmínujte, vložte do pekáče, podlijte vodou a přikrytou pečte, dokud nezměkne. Na rozpáleném sádle osmažte nakrájenou cibuli, přidejte vymačkané zelí, ochuťte cukrem, solí a kmínem a asi 20 minut dutse. Upečenou husu vyjměte z pekáče, šťávu slijte do hrnku a na dno dejte polovinu zelí. Na něj rozložte naporcovanou husu a přikryjte ji druhou polovinou zelí. Pečte asi 20 minut. Jako přílohu si připravte houskový knedlík.
20.1.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená husa se zelím
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: já třeba do garáže, když je to v zimě
Husičku bych si dala, ale manžel ji dvakrát nemusí. Nechápu - vepřové miluje, ale husa a kachna mu nejede - vůbec s ptactva jí akorát kuře a občas krůtí prsa. Ovšem není to z dietních důvodů, ale kvůli jeho mlsotě.
Kočkomilka: kam jí narveš tři dny nasolenou?
Mám vyzkoušené nasolit 2-3 dny předem.Pak rychle opláchnout a osušit. Pokmínovat,podlít a péct jen na 160 st.,až změkne,tak naporcovat a odkrýt,přidat na teplotě aby měla kůrčičku. Kupované husy moc sádla nemají a domácí jsem měla naposledy před 3 roky. To málo sádla nechávám ve výpeku,něco se použije na polití knedlíků,zbytek vyjí manžel z plechu s chlebem. Letos jsem na boží hod dělala kachnu pečenou s dvojím zelím, červené jsem podlila vínem a přidala zkaramelizovaný cukr, vílé tradičně. Druhou kachnu jsem udělala na pomerančích podle Emanuela Ridi,i chlapi mlaskali blahem.
denda04: já nee, manža stříhá nůžkama na drůbež až po kremaci....
Jarča*:
taky vše porcuji je to lepší
sharon: kachýnku já taky - ale na vánoce od maminky
sharon: na to nemám tak velký pekáč
mám raději kachýnku...
Jarča*: nebo husáka..
Já se teď o víkendu chystám udělat kuře na zelí, jak tu bylo nedávno, připadá mi to podobné. Nebo že bych koupila husu?
Husu nemám, ale vytáhla jsem z mrazáku kačenu a udělám si k tomu domácí kysané zelíčko...
Ptactvo porcuji ještě před pečením, protože mě nebaví pak se v matlat s pečínkou.
To by mohla byt zranice , ale kysané zeli je dovoz a husa...leda ze bych ukecala nejakého mistnihó zemedelce a to by mi ji jeste musel zabit a vykuchat a odperit a co já vim co vsechno........takze z toho zase nic nebude.... jdu drzet dietu