Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pečená husa se zelím

Pečená husa se zelím

Potřebujete: 1 husu, 1 kg kysaného zelí, 150 g husího sádla, 3 cibule, kmín, sůl a cukr podle chuti

Postup: Omytou a očištěnou husu osolte a pokmínujte, vložte do pekáče, podlijte vodou a přikrytou pečte, dokud nezměkne. Na rozpáleném sádle osmažte nakrájenou cibuli, přidejte vymačkané zelí, ochuťte cukrem, solí  a kmínem a asi 20 minut dutse. Upečenou husu vyjměte z pekáče, šťávu slijte do hrnku a na dno dejte polovinu zelí. Na něj rozložte naporcovanou husu a přikryjte ji druhou polovinou zelí. Pečte asi 20 minut. Jako přílohu si připravte houskový knedlík.

Lenka Moučková


20.1.2012   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pečená husa se zelím

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Juana
Juana - 20.1.2012 17:09

evropka: já třeba do garáže, když je to v zimě

 
Juana
Juana - 20.1.2012 17:07

Husičku bych si dala, ale manžel ji dvakrát nemusí. Nechápu - vepřové miluje, ale husa a kachna mu nejede - vůbec s ptactva jí akorát kuře a občas krůtí prsa. Ovšem není to z dietních důvodů, ale kvůli jeho mlsotě. smajlik - 16

 
evropka
evropka - 20.1.2012 15:21

Kočkomilka: kam jí narveš tři dny nasolenou?

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 20.1.2012 15:02

Mám vyzkoušené nasolit 2-3 dny předem.Pak rychle opláchnout a osušit. Pokmínovat,podlít a péct jen na 160 st.,až změkne,tak naporcovat a odkrýt,přidat na teplotě aby měla kůrčičku. Kupované husy moc sádla nemají a domácí jsem měla naposledy před 3 roky.smajlik - 17 To málo sádla nechávám ve výpeku,něco se použije na polití knedlíků,zbytek vyjí manžel z plechu s chlebem. Letos jsem na boží hod dělala kachnu pečenou s dvojím zelím, červené jsem podlila vínem a přidala zkaramelizovaný cukr, vílé tradičně. Druhou kachnu jsem udělala na pomerančích podle Emanuela Ridi,i chlapi mlaskali blahem.

 
sharon
sharon - 20.1.2012 14:09

denda04: já nee, manža stříhá nůžkama na drůbež až po kremaci....smajlik - 60smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 20.1.2012 14:08

Jarča*: smajlik - 16smajlik - 16smajlik - 16

 
denda04
denda04 - 20.1.2012 14:05

taky vše porcuji je to lepšísmajlik - 58smajlik - 47

 
Jarča*
Jarča* - 20.1.2012 13:53

sharon: kachýnku já taky - ale na vánoce od maminkysmajlik - 47smajlik - 57

 
Jarča*
Jarča* - 20.1.2012 13:53

sharon: na to nemám tak velký pekáčsmajlik - 26smajlik - 68

 
sharon
sharon - 20.1.2012 13:52

mám raději kachýnku...smajlik - 26

 
sharon
sharon - 20.1.2012 13:51

Jarča*: nebo husáka..smajlik - 68smajlik - 58

 
Jarča*
Jarča* - 20.1.2012 13:23

Já se teď o víkendu chystám udělat kuře na zelí, jak tu bylo nedávno, připadá mi to podobné. Nebo že bych koupila husu?smajlik - 64smajlik - 57

 
balenka
balenka - 20.1.2012 12:18

smajlik - 57 Husu nemám, ale vytáhla jsem z mrazáku kačenu a udělám si k tomu domácí kysané zelíčko...

 
Aja
Aja - 20.1.2012 8:23

Ptactvo porcuji ještě před pečením, protože mě nebaví pak se v matlat s pečínkou.

 
Linda
Linda - 20.1.2012 8:07

To by mohla byt zranice smajlik - 57, ale kysané zeli je dovoz a husasmajlik - 26...leda ze bych ukecala nejakého mistnihó zemedelce a to by mi ji jeste musel zabit a vykuchat a odperit a co já vim co vsechno........takze z toho zase nic nebudesmajlik - 66.... jdu drzet dietu

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.