Drůbeží perklet
Potřebujete: 600 g drůbežího masa, sůl, asi 10 dkg tuku, 1 větší cibuli, 6 paprik, 4 - 6 rajčat, sladkou mletou paprikou
Postup: Maso nakrájejte na kostky a prudce opečte na sádle nebo oleji, shrňte ke straně kastrólu a přidejte nakrájenou cibuli a vyčištěné a nakrájené papriky. Když se zelenina zapění, smíchejte ji s masem, přidejte rajčata, osolte, zasypte mletou paprikou a podlijte trochou vody. Duste doměkka.
19.4.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Drůbeží perklet
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Asi bych to nedodržela doslova, ale jako inspirace dobré, budu si pamatovat a časem pohledám ve svým receptech něco podobného.
Almega: nesmí, ale hulí a zvlášť na noční.....
sharon: No fuj,copak se v těchto provozech smí hulit???
Světlonoska: buď ráda že nevíš jak se vyrábí a peče ostatní, to bys pila jen vodu z vodovodu.....jak se do kvásku na chleba posmetá mouka po zemi i s vajglema...no co, však se přesije....
a zjemněte šlehačkou....
Linda: když tam dáš půlku těch paprik ostrých, bude to jako meč!
Na me krapet bez chuti, ale jako základ to muze byt pouzitelný.... a krapet chili a nejaké bylinky tomu jen pomuzou
Snad perkelt, ne?
Světlonoska: Jasně,že to je správně "perkelt" !! Poslední dobou se články nějak hemží překlepy...No jsme jen lidi....
Světlonoska: Kdo ví, čím krmí bernardýna, aby už jako malé štěně byl větší než čivava Jistě, že mají krmné směsi, které vedou k rychlému přírustku hmotnosti, proto je kuřecí maso tak tučné. Ale jinak je to prostě tak vyšlechtěný druh, aby byl hodně masitý. Není to leghornka, či jak se ta malá hubená slepice šlechtěná pro vyšší nosnost jmenuje.
Světlonoska: to zas já si drůbeží dám s chutí, kdybych měla uvažovat čím se co krmí, skončila bych na marách Vždyť i to bio není zaručené, navíc na to ani nemám - takže nakupuju maso podle toho, jak se mi líbí, jak nám chutná, a jak je cenově dostupné. Tolik ho zase nejíme, abychom zemřeli na předávkování.
Drůbeží nekupuji,nějak se mi přejedlo,navíc mi vadí,jak ho všude doporučují,ale když vím,jak se krmí aby za 30dnu šlo na porážku,tak ho vůbec nekupuji,buh ví,čím je krmí,aby je vyhnalitaková jídla stejně nedělám
Podle mě se ale píše PERKELT
http://www.toprecepty.cz/recept/362-kureci-perkelt-i/
asi bych to dělala na dvou pánvích, shrnovat na stranu a vedle dělat zeleninu mi nepřipadá šikovné, aby se to nepřipalovalo.