Paella s kuřecím masem

Potřebujete: 1 středně velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 červenou a 1 oranžovou papriku, 200 g naťových cibulek, 2 lžíce olivového oleje, 4 kuřecí spodní stehna nebo prsa, sůl, bílý pepř, 250 g dlouhozrnné rýže, špetku šafránu, 1,5 l zeleninového vývaru (i z kostky), 100 g hrášku, lžíci limetkové šťávy, petrželku a plátky limetky na ozdobu.
Postup: V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí maso. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek, papriky a mladou cibulku, vhodíme do rozpáleného oleje a vše necháme zesklovatět. Přidáme rýži, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Kuře přidáme k rýži a zhruba půl hodiny zvolna dusíme. Nakonec přidáme sterilovaný či mražený hrášek. Když jsou maso i rýže měkké, naaranžujeme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou a ozdobíme petrželkou a plátky limetky.
12.6.2013 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Paella s kuřecím masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Dneska jsem zkoušela vařit jídlo, podle receptu z časopisu "Moje šťastná hvězda" a podle drahé polovičky super. Můžu jenom doporučit, ozkoušejte také. V časopise Moje šťastná hvězda jsou další skvělé recepty a vychytávky

Dneska jsem zkoušela vařit jídlo, podle receptu z časopisu "Moje šťastná hvězda" a podle drahé polovičky super. Můžu jenom doporučit, ozkoušejte také. V časopise Moje šťastná hvězda jsou další skvělé recepty a vychytávky

Dneska jsem zkoušela vařit jídlo, podle receptu z časopisu "Moje šťastná hvězda" a podle drahé polovičky super. Můžu jenom doporučit, ozkoušejte také. V časopise Moje šťastná hvězda jsou další skvělé recepty a vychytávky

Dneska jsem zkoušela vařit jídlo, podle receptu z časopisu "Moje šťastná hvězda" a podle drahé polovičky super. Můžu jenom doporučit, ozkoušejte také. V časopise Moje šťastná hvězda jsou další skvělé recepty a vychytávky
.jpg)
Muž si dal paellu v Řecku, naložil si plný talíř velikánskou lžící, děsně mu to chutnalo, dlabal s boulema za ušima až pak v tom kopci co měl na talíři spatřil celou krevetu, velikou i s fousama a málem ho kleplo. Ani to nechtěl dojíst
Kdysi jsem videla dokument o spanelske kuchyni - ta panev co pouzili opravdu megaobrovska, varili venku pod cerstvym nebem v lete je prima moc dobra Sangria...
.gif)
krasaka: Mořské potvůrky mám ráda,jen sem s tím

Světlonoska: s kuřecím je výborná, v restauraci přinesou i s pánví na stůl a je nutno objednat nejméně pro dva - hodně turistů chce paellu s mořskými plody /jen pro silné povahy - každý to nemůže
/ - lidé si ji připravují pro celou rodinu třeba na pikniku v parku nebo na pláži na plyn.vařiči, k němuž patří ta obrovská pánev
.gif)
Toto jídlo jsem viděla několikrát v TV,jak ho připravují i v 1m pánvi
je to můj styl vaření,v 1hrnci a ještě dobrý,jen to udělat