Zelná husa
Ingredience: 1/2 mladé husy, 2 - 3 lžíce husího sádla, 800 g kysaného zelí, 0, 2 l šťávy z kysaného zelí, 0, 2 l smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl
Postup: Z poloviny mladé husy stáhneme kůži a sádlo. Maso rozdělíme na 8 porcí. Na dno zapékací mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme vrstvu zelí a posypeme mletou paprikou. Na to rozložíme porce husy, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme zelnou šťávou a pokapeme zbytkem husího sádla, které ještě posypeme mletou paprikou. Dusíme v troubě pod pokličkou, až je maso na píchnutí nožem měkké. Zalijeme smetanou a necháme ještě chvíli dusit.
Recept nám zaslala čtenářka Renata Rosenkrancová.
18.1.2007 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5