Pečené kuře se zeleninou
Potřebujete: 1 kuře, 150 g másla, 2 vejce, sůl, špetku pepře, 1 lžičku cukru, petrželku, 1 brukev, ¼ květáku, 1 karotku, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžíci mouky
Postup: Vnitřek kuřete vytřeme pepřem, solí a usekanou petrželkou. Kůži na krku a na prsou naplníme nádivkou, zavážeme nebo zašijeme a pečeme na másle. Často poléváme vypečenou šťávou.
Nádivka: pokrájenou zeleninu mírně osolíme a dusíme v malém množství vody. Když se voda vydusí, přidáme 50 g másla, lžičku cukru, špetku pepře a dusíme dál, dokud zelenina nezměkne. Pak ji zaprášíme moukou, necháme trochu prochladnout a přidáme vejce. Takto připravenou nádivkou pak plníme kuře.
Výborná příloha je bramborová kaše.
10.4.2007 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5