Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Minikarbanátky na toustu

Minikarbanátky na toustu

Potřebujete: mleté maso (a suroviny na karbanátky), toastový chléb, sáček mraženého hrášku, menší cibuli, zeleninový bujón bez glutamátu sodného, rajský protlak, olej, sůl, pepř

Postup: Z mletého masa upečeme tenké karbanátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Do kastrolu dáme asi 2 lžíce oleje a cibuli necháme zesklovatět. Pak přidáme hrášek, zalijeme vodou těsně nad hrášek a přidáme zeleninový bujón (v prášku nebo jej rozdrobíme). Vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí a pepřem, pokud je potřeba. Rozmixujeme dohladka. Plátky toastového chleba dáme do toastovače (nebo ogrilujeme nasucho). Hrníčkem z nich vykrojíme kolečka tak, aby velikostí odpovídala karbanátkům. Potřeme velmi tence rajským protlakem, pak silnější vrstvou hráškového pyré, na které vložíme jeden karbanátek.

 

Tip: toast můžeme potřít stroužkem česneku

Lenka Moučková


25.11.2010   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Minikarbanátky na toustu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 25.11.2010 19:18

děkuji, ale já se asi obejdu....smajlik - 26

 
Also
Also - 25.11.2010 18:33

Bridgetj: přesně...smajlik - 47taky hrách nemusím....smajlik - 64smajlik - 66smajlik - 68

 
Linda
Linda - 25.11.2010 10:06

Zajímavé, jen bych se bála, aby mi ten rajský protlak a pyre neprelítly pres okraj toustu v okamziku ukousnutí smajlik - 26, radsi bych nechala celý plátek toustu, mozná odríznout okraje (at to vypadá luxusneji). Ale mozná ze se to neandrtalsky neukusuje, ale jí príborem smajlik - 16

 
orinka
orinka - 25.11.2010 7:43

a okamžitě sníst, než to ten hrách rozpiple. Nebylo by jednodušší dát to krom chleba na talířek a toust přikusovat? Zbytečně složité.

 
Bridgetj
Bridgetj - 25.11.2010 6:59

No, až na to hráškové pyré to ujde

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.